Mus'ta Kadinlar Devlet Kursuyla Meslek Ögreniyor

Mus'ta Kadinlar Devlet Kursuyla Meslek Ögreniyor

Mus Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan açilan dikis nakis kursuna kayit yaptiran kadin kursiyerler, bir yandan meslek ögrenirken bir yandan da aldiklari siparislerle gelir elde ediyor.

Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü hizmet binasinda açilan kursa 20 kadin kursiyer kayit yaptirdi. Haftanin 5 günü kursa gelerek meslek ögrenen kadinlar, burada hem sosyallesiyor hem de meslek ögrenme firsati yakaliyor. Kendilerini gelistirerek ileride meslek sahibi olmak isteyen bazi kadinlar, aldiklari siparislerle kendi ayaklari üzerinde durmaya çalisiyor.

Kursa kayitli 20 ögrenci oldugunu anlatan giyim bransi kurs usta ögreticisi Neriman Subasi, “Ögrencilerime etek, gömlek, elbise ve çocuk kiyafeti gibi ürünleri dikmeyi ögretiyorum. Kursiyerler buraya gelerek hem stres atiyor hem de kendilerine kiyafet dikiyorlar. Bu isi tam anlamiyla ögrendikten sonra ustalik, kalfalik belgesi almak için sinavlara giriyorlar. Usta ögretici olarak bu isi devam ettirebiliyorlar. Haftanin 5 günü buradayiz” dedi.



“Kadinlar kendi ayaklari üzerinde durabilirler”

Tekstil ve Moda Tasarimi 3. Sinif Ögrencisi Haskiz Köse de, kursa pratik yapma ve egitimlerden yararlanmak için katildigini belirterek, “Burada dikis, çizim ve kalip yapiyorum. Kadinlar kendi ayaklari üzerinde durabilirler. Bu tür kurslara gelip kendilerini gelistirebilirler” ifadelerini kullandi.

“Ileride ögrendiklerimi maddi kazanca çevirmek için buradayim”

Haftanin 5 günü kursa geldigini anlatan 2 çocuk annesi ev kadini kursiyer Arzu Mizrak ise su anda usta ögreticilik egitimi aldigini kaydederek, “Kendi alanimda ilerlemek istiyorum. Ileride ögrendiklerimi maddi kazanca çevirmek için buradayim. 2 çocugum var onlar için çalisiyorum. Burada hem maddi olarak kazanç sagliyorum hem de kendimi gelistiriyorum. Kursun açilmasi bizim için çok büyük bir firsat. Gelecekle ilgili planlar kurabiliyoruz. Çok güzel kiyafetler üretiyoruz. Üretince çok mutlu oluyoruz. Ayrica arkadaslarimizla sosyallesmek çok iyi geliyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile