Muş‘ta Minibüs Mahsur Kaldı

Muş‘ta, 14 yolcunun bulunduğu minibüs, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Mescitli köyüne giden Naim Özen yönetimindeki 79 J 1006 plakalı minibüs, kar yağışı ve tipi nedeniyle Gümüşali köyü mevkisinde mahsur kaldı.

14 yolcunun bulunduğu minibüsün saat 17.00 sıralarında mahsur kaldığı, yolcuların kurtarılması için bölgeye İl Özel İdaresi ekiplerinin gönderildiği bildirildi.

-KAYSERİ-ERCİYES KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI-

Kayseri‘de tipi nedeniyle kapanan Kayseri-Erciyes karayolu ulaşıma açıldı.

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle öğle saatlerinde kapanan Kayseri-Erciyes karayolu, tipinin etkisini kaybetmesinin ardından ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma yeniden açıldı.

Bu arada, Develi-Gezbeli kara yolunun yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.

İlçelerden Develi‘de 15, Pınarbaşı‘nda 1, Sarız‘da 15, Tomarza‘da 1, Yahyalı‘da 7 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

-ÇANAKKALE‘DE 92 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Çanakkale‘nin Yenice, Çan ve Bayramiç ilçelerinde toplam 92 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yenice Kaymakamı Cem Afşin Akbay, ilçe merkezinde kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığını, tipinin etkili olduğunu söyledi. Son üç yılın en yoğun kar yağışını yaşadıklarını, tüm birimlerle birlikte teyakkuz halinde olduklarını ifade eden Akbay, şu anda 71 köy yolunun kapalı olduğunu, ekiplerin köy yollarını açmak için çalıştığını kaydetti.

Çan Kaymakamı Hasan Gözen de yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçeye bağlı 15 köy yolunun kapalı olduğunu belirterek, ekiplerin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. İlçe merkezinden Biga, Yenice, Çanakkale ve köylere gidecek araçların zincirsiz yola çıkmasına izin verilmediğini belirten Gözen, Çan‘nın, Biga, Yenice ve Çanakkale kara yolu bağlantılarının açık olduğunu kaydetti.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise şehiriçi ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını, şu an için ilçede ciddi bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi. Kuzu, ‘‘Çalışmalar gece-gündüz devam ediyor. İş makinelerimiz, zabıta, itfaiye ve su arıza ekiplerimiz tam gün ve tam kadroyla görev yapıyor‘‘ dedi.

Bayramiç‘te de etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 köyle ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Yetkililer, ilçede iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Kaykılar, Dağoba, Toluklar, Osmaniye, Cazgirler ve Karaibrahimler köy yollarının kapalı olduğunu, daha önce kapanan Karaköy ve Muratlar köy yollarında ulaşımın sağlandığını, bu bölgelerde sürücülerin zincirsiz yola çıkmalarına izin verildiğini ifade etti.

-FERİBOT SEFERİ ERTELENDİ- 

Muğla‘nın Bodrum ilçesinde fırtına nedeniyle Bodrum ile Yunanistan‘ın İstanköy (Kos) Adası arasındaki feribot seferi ertelendi.

Bu arada, Bodrum‘da fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Mumcular ve Mazı bölgesine önceki akşam yağan karın ardından ulaşımda güçlük çekildiği ve buzlanma nedeniyle trafikte zaman zaman maddi hasarlı kazalar meydana geldiği öğrenildi.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, akşam saatlerine rüzgarın hızını artırabileceğini ifade etti.

-AFYONKARAHİSAR-ANKARA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolu ulaşıma kapandı.

Afyonkarahisar‘dan Ankara istikametine gidecek olan yolcu otobüsü ve diğer araçlar dinlenme tesislerinde bekletiliyor.

Öte yandan Eskişehir‘den Konya‘ya ulaşımın sağlandığı Çifteler ile Bolvadin ilçeleri arasındaki karayolunun da kar yağışı nedeniyle kapandığı bildirildi. 

Bölgede karla mücadelenin aralıksız devam ettiği bildirildi.

-ESKİŞEHİR-KÜTAHYA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile