Muş’ta ‘okuma Projesi’

Muş’ta ‘okuma Projesi’

Muş Milli Eğitim Vakfı (MEV) Fatih Ortaokulu tarafından başlatılan ‘Okuma Projesi’nin startı verildi.

Proje kapmasında öğrencilere kitap dağıtan Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Taşdemir, Şerif Turan ve Abdusselam Er öğrencilere tavsiyelerde bulundular

Proje hakkında şube müdürlerine bilgi veren Fatih Ortaokulu Müdürü Fatih Ekecik, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Haftası dolayısı ile projenin bu tarihte başlatılmasına karar verdiklerini söyledi.

Ekecik, “Ülkemizin birlik ve beraberliği bakımından önemli bir dayanak noktası olan Çanakkale ruhunun yaşatılmasında, ülkemizin her alanda gelişme göstermesinde okumanın büyük önem arz ettiğini ve bu amaçların gerçekleşmesinin okuyan nesillerle mümkün olacağını, söz konusu projeyi titizlikle uygulayacağımızı hatırlatmak isterim” dedi.

Okumanın önemine değinen Ekecik, “Okumak insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Gelişmiş ülke toplumları sahip oldukları bilgilerin yüzde 60’ını bu yolu kullanarak edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları, sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Geri kalmış toplumlarda kişiler okuyarak geçirebilecekleri zamanı çoğunlukla yararsız işlerle harcamaktadırlar. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi yetişmiş olacaktır. Kendisini yetiştirmiş okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Kitap okumanın sınav hazırlığına da katkısı vardır. Kitap okuyan ve okuduklarını çok iyi değerlendirebilen öğrenciler diğer öğrencilere göre çok daha başarılı olmaktadırlar. Kitap okumanın zihni gelişmeye katkısı aslında anne karnında başlar. Anne karnındaki bebek 6 ya da 7’inci aydan itibaren dış dünyayı işitebilir. Kendisine kitap okunan çocukların dil gelişimi sağlıklı olmaktadır. Kitap okunan ve kitap okuyan çocukların düşünceleri diğer çocuklara göre çok daha zengin olur. Kitap okuyan çocukların iletişim kapasiteleri artmaktadır. Okuma çocuğun kelime hazinesini de arttırmaktadır” diye konuştu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Şerif Turan ise, Okul Müdürü Fatih Ekecik ve ekibini kutlayarak okumanın önemli olduğuna değindi. Okuyan toplumların her alanda gelişme ve ilerleme kaydettiklerini belirten Turan, “Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projenin benzerlerinin diğer okullarda da uygulanması için çalışma başlatacağız. Çünkü ülkemizin gelişmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması ancak okuyan toplumlar yetiştirmekle mümkündür” dedi.

Proje tanıtım toplantısı şube müdürlerinin öğrencilere kitap dağıtması ile Son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile