Mus'ta Saglik Çalisanlari Asi Için Karli Daglari Asiyor

Mus'ta Saglik Çalisanlari Asi Için Karli Daglari Asiyor

Mus’ta korona virüsle mücadele kapsaminda dondurucu soguga ragmen karli daglari asan saglik ekipleri, en ücra köylere asi hizmeti götürüyor.

Mus Il Saglik Müdürlügü Toplum Sagligi Merkezinde görevli asi timleri, eksi 15 derecede vatandasa asi hizmeti götürebilmek için çalismalarini sürdürüyor. Bin 800 rakimdaki dag köylerinde yasayan vatandaslara asi hizmeti ulastirmaya çalisan saglik çalisanlari, tüm zorluklara ragmen karli daglari asip en ücra noktalara ulasiyor. Turuncu kategoriden sari kategoriye geçmek için fedakarca çalisan saglikçilar, araçlarin giremedigi patika yollari yürüyüp, kapi kapi asi hizmeti sunuyor. Merkeze bagli Yukariyongali, Asagiyongali, Savasçilar ve Agarti köyü bölgelerinde asi çalismasi yapan ekipler, toplumsal bagisikligin artirilmasi için çalismalarini sürdürüyor.

“Zorlu ve engebeli yollari kat ettik”

Vatandaslara asiyi ulastirmak için zorlu yollari asarak dag köylerine çiktiklarini ifade eden Toplum Sagligi Merkezi görevlilerinden Dr. Hasan Emre, Mus’un asi oranini yükseltmeye çalistiklarini söyledi.

Amaçlarinin pandemiyi bitirip toplumsal bagisikligi kazanmak oldugunu anlatan Dr. Emre, “Geliste baya sikinti çektik. Zorlu ve engebeli yollari kat ettik. Vatandaslarimiz nerede olurlarsa olsunlar, ayaklarina kadar asiyi götürmeye çalisiyoruz. Asi oranlarimizi en yüksege çekmeye çalisiyoruz. Elimizden geleni su ana kadar yaptik, bundan sonrada yapmaya devam edecegiz” dedi.



“Asilari yapmak için kapi kapi dolasiyoruz”

Hemsire Canan Sizan da korona virüs basladigindan bu yana hastalikla mücadelede yer aldiklarini belirterek, “Köylerdeki en ücra yerlere ulasmaya çalisiyoruz. Saglikçilar olarak korona virüsle mücadelede her zaman ön saflarda yer aliyoruz. Hizmet vermeye geldik. Su an bin 800 rakimli bir köydeyiz. Asilari yapmak için kapi kapi dolasiyoruz. Asisini yaptirmayan insanlari ikna etme yoluna da gidiyoruz. Tüm arkadaslarimizla özverili bir sekilde çalisiyoruz. Kar, kis, soguk demeden mücadele veriyoruz. Insallah biran önce asi oranlarimiz yükselir ve insanlarda derin bir nefes alir” ifadelerini kullandi.

3. doz asisini yaptiran vatandaslardan Celalettin Yöndem ise saglik çalisanlarinin köye gelerek kendilerini asiladiklarini ifade etti.

Köyde kar kalinliginin 1 metre civarinda oldugunu vurgulayan Yöndem, “Biz asimizi olduk. Allah, devletimizden razi olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile