Mus'ta Sicak Hava Su Tüketimini Artirdi

Mus'ta Sicak Hava Su Tüketimini Artirdi

Mus’ta, hava sicakliginin mevsim normalinin üzerinde seyretmesi ve yasanan kuraklik nedeniyle su tüketimi bir önceki yila oranla artis gösterdi.

Kentte hazir su satisi yapan bayiler, geçen yila göre su satislarinda hareketli zamanlar geçiriyor. 2020 yilinin sicak aylari içerisinde aylik yaklasik 130 ton su satisi gerçeklestiren bayiler, 2021’de bu rakami 200 tonun üzerine çikardi. Hava sicakliginin artis göstermesi ve kuraklik nedeniyle is yeri, kahve, kafe, ev, kurum ve spor salonlarinda su tüketimi artti.

Hazir su satisi yapan bayi personellerinden Orhan Yalçin, “Geçen yil su satis oranimiz aylik 130 tonken bu yil kuraklik ve sicaklik nedeniyle 230 tona yükselmis bulunmaktadir. Bu ihtiyaçlari gidermek için elimizden gelen hizmeti vermekteyiz. Geçen yila oranla su satislarimiz yüzde 50 artmis” dedi.

Vatandaslardan Sedat Demir ise bu senenin kurak geçtigini belirterek, “Kurakligin oldugu dönemlerde su tüketimi fazla oluyor. Geçmis yillara nazaran su tüketimi daha da fazla. Vücudun temel ihtiyaçlarinin basinda gelen su tüketimine asiri bir ragbet var. Bu insan vücudu için iyi bir sey. Daha çok dogal sulara yönelmek mantikli geliyor diye düsünüyorum. Gölgede bile su tüketimi fazla oluyor çünkü asiri bir sicak var. Her türlü suya ihtiyaç duyuluyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile