Muş'ta Taksicilerin ÖTV Muafiyeti Sevinci

Muş'ta Taksicilerin ÖTV Muafiyeti Sevinci

AK Parti hükümetinin, yüzde 45 olan ÖTV’yi taksilerde muafiyete gitmesi Muş’taki taksicileri harekete geçirdi.

Muş Taksiciler Derneği üyeleri, AK Parti hükümetinin yüzde 45 olan ÖTV’yi taksilerde muafiyete gitmesi ile yeni bir değişime karar verdi. Muş Taksiciler Derneği’nin daveti üzerine Muş’a gelen HYUNDAİ Z. Altıntaş Otomotiv Genel Müdürü Mehmet Ali Yamanel, Satış Müdürü Ayşe Geçilmez, Dinamik Şefi Fatih Toraman, Satış Danışmanı Kıvanç Esin, yaklaşık 150 taksici ile bir araya geldi. Taksicilerin sorularını yanıtlayan Dinamik Şefi Fatih Toraman, ÖTV muafiyeti ve firmalarının imkanları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra firma tarafından getirilen araçların tanıtımı yapıldı. Burada taksicilerle yakından ilgilenen HYUNDAİ Z. Altıntaş Otomotiv Genel Müdürü Mehmet Ali Yamanel, servis ve çeşitli imkanlar sunacakları sözünü verdi. Taksicileri bilgilendiren Genel Müdür Yamanel, “Bizim daha önceden de olduğu gibi Muş bize yabancı bir pazar değil. Biz Muş’ta hakimiz ve hakimiyetimiz var. Yani hem ticari hem de perakende anlamında. Ama bu mevcut ÖTV yasasında da etkinlik yaptığımız ilk yer de Muş oldu. Elazığ’da bu çalışmayı daha yapmadık ve Muş bizim içinde bir ilk oldu. Araçlarımızı getirdik ve arkadaşlara tanıtımını yaptık. Üç yıllık bir geçerlilik süresi var ve bu üç yıl zarfında mevcutlardan daha önce müşterimiz olan esnaf kardeşlerimiz var” dedi.

Firma olarak pazar paylarını büyütmeyi hedeflediklerini kaydeden Yamanel, “Pazar payımızı daha da çoğaltmayı hedefliyoruz. İnşallah başarılı oluruz ve güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Buradaki taksici esnaf kardeşlerimiz araçlarımızı beğenirlerse biz de gerekli çalışmalarımızı başlatmış olacağız. Bu ÖTV muafiyeti yüzde 45’lik bir dilim ve aracın çıplak fiyatı üzerindeki fiyat çok fazla. Bu ÖTV’yi kaldırdığınızda yeni ve lüks bir araca sahip oluyorsunuz. Bu fırsat sayesinde taksici arkadaşlarımızı araçlarını sıfırlamış olacaklardır. Şimdiden hem bizi tercih ettikleri için hem de bu ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz ve hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muş’ta derneklerine kayıtlı 150 taksicinin olduğunu ve AK Parti hükümetinin yüzde 45 ÖTV muafiyetini taksilerde de kullanmasına çok sevindiklerini vurgulayan Muş Taksiciler Derneği Başkanı Erkan Kandemir ise, “Yaptığımız görüşmelerden sonra firmanın genel müdürü ve heyetinin Muş’a gelmesi bizi gerçekten çok sevindirdi. En azından burada merak ettiklerimiz ve bilmediklerimizi de öğrenmiş olduk. Ayrıca firma bize çok fazla kolaylıklar sundu. Bu vesileyle bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile