Muş'taki Cemevi Saldırısı

Muş'un Varto ilçesine bağlı Onpınar köyünde muhtarlık tartışması sonucu gerçekleştiği belirtilen saldırıda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Onpınar köyünün eski muhtarı Ali Ekber K. ile 30 Mart'ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde muhtarlığı kazanan Cahit Güney'in akrabaları arasında, cemevinde bulundukarı esnada tartışma çıktı.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Ekber K, silahla etrafa rast gele ateş etmeye başladı.

Saldırıda, muhtar Güney'in kardeşi Mahmut Güney olay yerinde hayatını kaybetti, Oktay ve Zübeyde Gören ile Talip Erdoğan da yaralandı.
Varto Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, sabah saatlerinde olay yerine yakın bir bahçede Gülbahar Çiçek'in (58) cesedini bulan köylüler konuyu güvenlik güçlerine bildirdi.
Olay yerinde yapılan incelemede, Mahmut Güney'in ablası olduğu öğrenilen Çiçek'in de Ali Ekber K. tarafından öldürüldüğü belirlendi.
Saldırının ardından kayıplara karışan Ali Ekber K'nın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatan güvenlik güçleri, köyde ve hastane çevresinde de yoğun güvenlik önlemi aldı.
Saldırı sırasında cemevinde bulunan ve olayda hafif yaralandığını belirten Hıdır Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, cemevinde iki taraf arasında muhtarlık seçimlerinden dolayı tartışma çıktığını ifade ederek, köyün eski muhtarı Ali Ekber K'nın silahla etrafa rast gele ateş etmeye başladığını söyledi.

Saldırıda amcası Mahmut Güney'in hayatını kaybettiğini anlatan Hıdır Güney, halası Gülbahar Çiçek'in cenazesinin ise sabah saatlerinde evinin bahçesinde bulunduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile