Muş'taki Suriyeliler Sıcak Yuvaya Kavuştu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Muş'a gelen ve terk edilmiş evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, Valilikçe tahsis edilen binaya yerleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'den kaçarak Muş'a gelen 60 kişilik 6 aileyi, tahsis ettikleri binaya yerleştirdiklerini söyledi.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin, kışın soğukta kalmasına müsaade etmeyeceklerini kaydeden Demir, şunları belirtti:
"Bu aileler başta kaldıkları harabe evleri terk etmek istemedi. İlimize gelen Suriyelilerin sayısı yaklaşık 90 kişiyi buluyor. Şu ana kadar 6 aileyi ikna ettik. Böylece 60 kişiyi belirlediğimiz binaya yerleştirdik. Aileler binaya yerleştirildikten sonra binanın dışına çıkamayacaklarını, denetleneceklerini düşünerek endişeleniyor. Yani rahat gezemeyeceklerini düşünüyorlar. Halbuki Kürtçe ve Arapça bilen arkadaşlarımız, onlara sürekli böyle bir şeyin olmadığı anlattı. Ancak hala bazıları buna direniyor. Devlet ve millet olarak onlara sahip çıkacağız. Valimizin talimatı ile onlara güzel bir yer hazırladık. Yeni mobilya ve halılar aldık. Bu ailelere günde 3 öğün yemek verilecek."
Eve yerleştirilmeyen 3 aile kaldığını dile getiren Demir, onları da kısa sürede ikna edeceklerini bildirdi.
Demir, "Bu öncelikle insani ve vicdani bir görev. Muşlular da bu konuda duyarlılık gösteriyor. Bu aileler için elimizden geleni yapacağız. Daha iyi ve sıcak bir ortamda, bütün dertleriyle ilgileneceğiz. Doktor kontrolünden geçirip, tedavilerini yaptıracağız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile