Muş Tso İle Koto, 'Kardeş Oda Protokolü' İmzaladı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret Odası arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla, "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı.


KOTO Başkanı Murat Özdağ ve beraberindeki meclis üyeleri, Muş Havalimanı'nda Muş TSO yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Ardından Muş TSO binasına geçen KOTO üyeleri, "Kardeş Oda Protokolü" imza törenine katıldı.

Törende konuşan Muş TSO Meclis Başkanı Murat Gülesmer, imzalanacak protokolden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Muş'ta yapılacak yatırımlarda kazançlı çıkılacağını kaydeden Güresmer, yatırım yapmayı düşünen tüm iş adamlarını Muş'a beklediklerini ve her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Muş TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cengiz ise protokolü ticari anlayışla değil kardeşlik anlayışıyla imzaladıklarını söyledi.

Cengiz, şöyle konuştu:

"Önce kardeşliğimizi pekiştirelim ve daha sonra sizlerin bilgi, birikim ve deneyimlerden faydalanarak ne yapabileceğimizi konuşacağız. Bu ziyaretten ötürü gerçekten çok mutluyuz. En büyük eksikliğimiz bilgi eksiği. Çağımız teknoloji ve bilgi çağı ama biz hala buna sahip değiliz. Bu anlamda KOTO ile kardeş oda olmamız çok önemli. Devlet ilimize üç tane fabrika yapsa bu kadar mutlu olmazdım. Bu protokolün sadece imzalarda kalmaması için iyi çalışmamız gerekecek. İnşallah Türkiye'de örnek iki il oluruz."

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ da ayrılıkta azap, birlikte bereket olduğunu belirterek, KOTO olarak doğudaki vilayetlerle bir araya geleceklerini söyledi.

Bölgede sağlanan huzur ortamıyla doğuya gelip sadece ekonomik değil duygusal olarak da bağlar kurmak istediklerini belirten Özdağ, şöyle konuştu:

"Bizler duygusal insanlarız. Muş bölgede on ilin merkezi noktasında. Muş, çevresindeki illerle birlikte yaklaşık beş milyona hitap edecek bir konumda. Ülkemizde doğal tarım sıkıntılı ama teknolojik anlamda modern tarım neden yapılmasın? Muş çok önemli bir ovaya sahipken, Fransa'dan sebze ihracatı yapmaktayız. Bu konuda Muş'ta çalışmalar yapacağız."

KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz ise gayri safi milli hasıladan en çok payı alan Kocaeli ile en az pay alan iller arasında bulunan Muş arasında, hem ticari hem de duygusal bağın imzalanan protokolle resmiyet kazandığını söyledi.

Muş'un bölgede merkezi bir konumda olduğunu kaydeden Karagöz, "Kocaeli'nde sanayileşme biraz fazla ve bunun neticesinde de kişi başına düşen milli gelir, Türkiye ortalamasının üzerinde. İlk yönetimi devraldığımızda 'Türkiye'nin 7 bölgesinde 7 kardeş şehrimiz olsun' demiştik. Muş bu konuda ilk oldu. Bu çalışma zaman içinde diğer odalara da örnek teşkil edecek. Diğer odalardan da bu tarafa doğru bir yöneliş olacak. Bu kardeşliği ve işbirliğini artıracak" diye konuştu.

KOTO heyeti daha sonra TEKEL depoları ile organize sanayi bölgesindeki sanayi tesislerini inceledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile