Musabeyli'nin Ilk Ve Tek Kadin Muhtari Kadinlara Örnek Oluyor

Musabeyli'nin Ilk Ve Tek Kadin Muhtari Kadinlara Örnek Oluyor

Kilis’in Musabeyli ilçesine bagli Dorucak köyünde yerel seçimlerde 2 adayin katildigi muhtarlik yarisinda ilçenin ilk ve tek kadin muhtari seçilen Elif Demir, cesareti ve basarisiyla ilçedeki kadinlara örnek oldu. Muhtar Elif Demir hem tarlada çalisiyor hem de muhtarlik yapiyor.

Musabeyli ilçesine bagli Dorucak köyünde 2 muhtar adayinin katildigi 31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinde 116 geçerli oyun 65’ini alan Elif Demir, ilçenin ilk ve tek kadin muhtari olma unvanini aldi. 6 çocuk annesi olan Demir, muhtarlik meslegini kadinlarin daha iyi yürüttügünü ifade etti.

Demir, hem ev islerini yapiyor hem tarlada çalisiyor hem de bir köyü yönetiyor.

‘‘46 köyün tek kadin muhtari benim’’

Kilis’in Musabeyli ilçesine bagli 46 köy içerisinde ilk ve tek kadin muhtar olan Elif Demir, "Günümüzde hala kadindan muhtar olmaz diyerek bizi hep disliyorlar. Bana kalirsa kadin her seyi yapar. Kadin dedigin bulasik yikar, tarlada çalisir, evine bakar ve yeri gelir milletvekili yeri gelir belediye baskani olur. Benim en büyük hedefim muhtar olmakti ve onu basardim. Ikinci hedefim ise ilçeye belediye baskani olmak’’ dedi.



"Yeri gelir bulasik yikariz, yeri gelir dagda çalisiriz, yeri gelir muhtar ve milletvekili oluruz”

Kilis’in Musabeyli ilçesine bagli Dorucak köyünde yasayan ve 15 kardesten biri olan muhtar Azasi Feride Sariyildiz ise "Ailemin izin vermemesinden dolayi okuyamadim. Ben kizimi okula gönderiyorum çünkü hem kizima güveniyorum hem de okumasi gerekiyor. Beni geçmis zamanda her konuda kisitlamislardi ve son seçimlerde ben o kisitlandigim köyde birinci sirada aza oldum. Çok yakindan tanidigim muhtar adayi olan Elif Demir’e bir önceki dönemde oldugu gibi bu dönemde tam destek vererek diger erkek adaya fark attik ve muhtar olarak köye seçildik. Biz kadinlar yeri gelir bulasik yikariz, yeri gelir dagda çalisiriz, yeri gelir muhtar ve milletvekili oluruz. 46 köyü olan Musabeyli ilçesinde tek kadin muhtar oldu. Ben çok korkuyordum ama hiçbir sey olmadi kadinlarda asla korkmasin’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile