Müsiad Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin:

Müsiad Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin:

Mısır'ın başkenti Kahire’de darbe karşıtı göstericilere güvenlik kuvvetlerinin kanlı müdahalesinin ardından protesto gösterileri ülke geneline yayılırken MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, konu ile ilgili bir açıklama yaparak, Mısır’da yaşanan katliam insanlık tarihinin utanç vesikalarından biri olduğunu belirtti.

Demokratik eylemin başladığı tarihten bu yana üçüncü kanlı baskını gerçekleştirerek kendi halkını vahşice katleden darbeci yönetiminin vahşi saldırıları karşısında Mısır halkının daha da kenetlendiğini söyleyen Dağtekin, “İnsanlık tarihinde baskı ve şiddet hiçbir zaman pirim yapmamıştır. İnsanoğlunun kendi iradesine, kendi özgürlüğüne sahip çıkma mücadelesinin karşısında hiç bir güç duramamıştır. Bugün Mısır’da yaşananlar insanlık tarihi için çok önemlidir. Korkusuzca, ölümün önünde şahadet duygusuyla, şehitlik nöbeti tutan bu insanları Adeviye Meydanı’ndan çıkarabilirsiniz. Ama kalplerindeki özgürlük duygusunu, kendi iradesine sahip çıkma gücünü ve kudretini baskıyla değiştiremezsiniz” dedi.

Batılı ülkelerin yaşanan vahşeti sadece istatistik olarak görmesi kabul edilemez bir tutum olduğunu belirten Dağtekin, “Mısır'da darbeciler kendi halkını katlediyor, çağdaş dünya seyrediyor. Hani demokrasi vardı? Hani barış vardı? Hani insanlık ilerlemişti? Bu katliamı bir Müslüman olarak, her şeyden önce insan olarak utançla ve nefretle telin ediyoruz. Demokratik yollarla işbaşına gelen bir hükümetin, demokrasi dışı yöntemlerle görevden uzaklaştırılmasının doğuracağı vahim neticeleri daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Silahların namlularından barış çıkmaz. Şiddet ve sertlik ile hiçbir zaman huzura kavuşulamaz. Bugün, BM başta olmak üzere, ABD ve AB'nin, uluslararası kuruluşların çifte standart uygulayarak şiddeti görmezden geldiği, adeta üç maymunu oynadığı bu utanç ortamında Mısır halkının kaderine terk edildiğini görüyoruz. Demokratik haklarını ve özgürlüklerini isteyen insanların kendi ülkelerinin güvenlik güçlerince katledilişine şahit olmak, savunmasız insanların diri diri yakılmalarını görmek bile yürek parçalayan bir zulümdür” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile