Müsiad Başkanı Vardan: 'Terörün Panzehiri Ekonomik Büyüme Ve Demokrasi'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihat Vardan, "Son günlerde artan terör olaylarının panzehiri; ekonomide büyüme, demokraside hak ve özgürlüklerin tesisidir" dedi.

  MÜSİAD Başkanı Vardan , hafta sonu Denizli ' de yapılacak olan ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Mustafa Demir ' in de katılacağı MÜSİAD ' ın 2010 yılı 2 . Genel İdare Kurulu ( GİK ) Toplantısı öncesi , 2010 yılı birinci çeyrek büyüme rakamları ile en son açıklanan ihracat rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu .
MÜSİAD Başkanı Vardan , " Son günlerde artan terör olaylarının panzehiri ; ekonomide büyüme , demokraside hak ve özgürlüklerin tesisidir . Tüm dünyanın 1929 yılından bu yana ilk defa yaşadığı küresel krizin hemen herkesi derinden etkilediği bir ortamda Türkiye ' nin dış politika ve ekonomisinde başarılı grafik çizmeye devam ettiğini söyleyen Vardan , " Hem 2010 birinci çeyreğine yönelik yüzde 11 , 7 ' lik rekor büyüme rakamı hem de artan ihracat rakamları ileriye yönelik olarak bizleri umutlandırıyor . Özellikle
gelişmiş ülkelerdeki krizin etkisi hala sürerken , Türkiye 2010 ilk çeyreğinde gösterdiği performansla , rakiplerini kıskandırıyor " diye konuştu .
Bu gelişmelerden hoşlanmayanların hem içeride hem dışarıda Türkiye ' nin önünü kesmeye çalıştıklarını dile getiren Vardan , konuşmasına şöyle devam etti :
" Yaşadığımız son terör olaylarının da aslında açıklaması budur . Aksi halde terörün bitirilmesine yönelik olarak uzatılan el , neden samimiyetle tutulmak istenmiyor ve altında bit yeniği aranıyor? Krizden nemalananlar , huzur ve istikrardan haz etmeyenler ve gelişmelere ayak uyduramayanlar , tabii ki gelinen noktadan memnun olmayacaklar . Tüm bu gelişmeleri eksen kayması , politika sapması gibi tanımlayacaklardır . Yoksa rekor seviyedeki büyümeyi önemsiz bir hadise gibi göstermenin başka ne anlamı olabilir?
Bizce insanlarımız kendilerine , birbirlerine ve ülkemize güvendikçe bu başarılar artacaktır . Ekonomi büyümeye devam edip , demokrasi de yerleştikçe daha müreffeh günler önümüzdedir . Biz iş alemi olarak ülkemizde kavga değil , barış , huzur ve istikrar istiyoruz .
Bundan sonrası için de ülkede tartışması süren demokratikleşme çabaları ve ilgili yapısal reformlar herhangi bir gecikmeye mahal verilmeden tamamlanmalı ve ülke insanının geleceğe yönelik olarak önleri açılmalıdır . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile