MÜSIAD'da 15 Temmuz Fotograf Sergisi Açildi

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya: 'Dünyada böyle bir darbe girisiminin rezil rüsva edilerek söndürüldügü bir enstantane yoktur' 'Bu aziz milletin ezaninin susturulamayacagini, devletin, milletin, vatanin ve bayragin masa basinda analitik dünya degerlendirmeleriyle isgal edilmeyecegini, yönetime el konulamayacagini, iradesinin üstüne çarpi atilamayacagini son derece iyi anladilar' MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan: 'Fotograf sergisini, bu hain darbe girisimini gelecege tasiyarak, hiçbir zaman unutmayacagimiz o kara geceyi belgeleriyle ortaya koymasi bakimindan son derece önemli buluyorum'.

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) ile 15 Temmuz Dernegi is birliginde "15 Temmuz Fotograf Sergisi" açildi.

MÜSIAD'in genel merkez binasinda ziyarete açilan ve Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girisimini gözler önüne seren 55 karenin yer aldigi sergi, bir ay boyunca açik kalacak.

Serginin açilisinda konusan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz ile ilgili çok yogun programlarin bulundugunu belirterek, "Anlatacagiz, hatirlatacagiz, unutmayacagiz, unutturmayacagiz." dedi.

Türk milletinin FETÖ'nün darbe girisimine karsi dünyada emsali görülmemis bir baskaldirida bulundugunu dile getiren Yerlikaya, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "Ben millet iradesinin üstünde bir güç bilmiyorum, tanimadim. Caddeler, sokaklar sizleri bekliyor." seklindeki sözleri sonrasi 7'den 70'e yaslisiyla genciyle milletin sokaga indigini ve karanlik gecenin çok farkli bir aydinlikla dogdugunu anlatti.

Yerlikaya, bu topraklarin çok karanlik geceler gördügünü ancak milletin uçaklarin önü görünmesin diye tarladaki ekinini yaktigini, böyle bir vatanperverlik örneginin kolay kolay görülemeyecegini söyledi..

O hain gece 251 sehit verildigini animsatan Yerlikaya, "Sehit yakinlari bize emanet. Hakeza gazilerimiz... Onlari gördükçe o gecenin kahramanlik ruhunu müsahhas olarak hep onlarla hissediyoruz, onlari aramizda görmekten çok büyük iftihar ediyoruz. Bu bir darbe girisimi bile degildi, isgal girisimiydi. Daha sonraki ifadelerden neler neler hangi melanet düsüncelerle neler yapmak istediklerini ögrenince dehsete kapilmamak elde degil." diye konustu.

Yerlikaya, o gece yasananlari her zaman gelecek nesillere aktarmak zorunda olduklarinin altini çizerek, sirtini batiya dönerek Anadolu'ya silah dogrultanlara karsi Anadolu irfaninin, imanin, inancin galip geldigini bildirdi.

Dünyada böyle bir darbe girisiminin rezil rüsva edilerek söndürüldügü bir enstantane bulunmadigini dile getiren Yerlikaya, sözlerini söyle tamamladi:

"Bu aziz milletin ezaninin susturulamayacagini, devletin, milletin, vatanin ve bayragin masa basinda analitik dünya degerlendirmeleriyle isgal edilmeyecegini, yönetime el konulamayacagini, iradesinin üstüne çarpi atilamayacagini son derece iyi anladilar. Bizi daha iyi ve yakindan tanidilar. Bu milletin gücünün, kuvvetinin göründügünden çok daha büyük oldugunu, ardindan görünmez güçlerin, kuvvetlerin oldugunu çok iyi anladilar."

- "Kumpasin ve yikici planlarin iç yüzünü dünyaya anlattik"

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan, 15 Temmuz'un, Türkiye'ye kara bir sayfa yazma amacinda olan hain bir girisimi milletçe bosa çikardiklarinin, özgürlügü, vatan sevgisini, demokrasiyi ve ülke onurunu her seyin üzerinde tuttuklarinin bir tezahürü oldugunu söyledi.

Demokrasi katili hainlere yasli, genç, kadin, erkek herkesin büyük bir öfke ile karsi durdugu o karanlik gecede Türk milletinin tüm dünyaya bir kez daha demokrasi tutkusunu gösterdigini, birlik ve beraberlik dersi verdigini dile getiren Kaan, "Bizler de MÜSIAD olarak, darbe girisiminin hemen ardindan tepkimizi ortaya koyduk ve birçok STK henüz nabiz yoklamasi telasindayken biz bu hain ayaklanmaya karsi durusumuzu net biçimde ifade ettik, demokrasi nöbetlerine katildik." dedi.

Yurt içi ve yurt disindaki her bir noktada milletin karsi karsiya kaldigi hainligi anlattiklarini kaydederek, haksizligin, kumpasin ve yikici planlarin iç yüzünü nefesleri yettigince ifade ettiklerini, dünyada bu yönde kamuoyu olusturmak adina tüm güçleriyle çalistiklarini anlatti.

Kaan, yurt içi ve yurt disindaki tüm sube ve temsilcilerinin etkin bir sekilde bu çalismalara kendi çabalariyla ayrica destek verdigini belirterek,

- Sergi ABD ve Almanya gibi ülkelerde de açilacak

Kaan, 15 Temmuz gecesini ve ardindan yasananlari gelecek nesillere aktarabilmek adina içerikler olusturduklarini, kitap ve bilgilendirici yayinlar hazirladiklarini belirterek, bu çalismalarla ilgili örnekler paylasti.

15 Temmuz Dernegi ile yaptiklari is birliginden bahseden Kaan, bugün de gelecege bir iz birakmak için bu sergiyi açtiklarini söyledi.

Kaan, serginin yurt içi ve yurt disinda da gerçeklestirilecegini kaydederek, su açiklamalarda bulundu:

"Istanbul haricinde Izmir, Sakarya, Tekirdag, Fethiye, İçel, Hatay, Kahramanmaras, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Sirnak, Hakkari, Gümüshane, Ordu Samsun ve Kirikkale'de, yurt disinda da Almanya, Hollanda, Fransa, Ingiltere, Romanya ve ABD'de de bu sergilerimizi sürdürecegiz. Bugün açilisini yaptigimiz fotograf sergisini, bu hain darbe girisimini gelecege tasiyarak, hiçbir zaman unutmayacagimiz o kara geceyi belgeleriyle ortaya koymasi bakimindan son derece önemli buluyorum."

Kaan, bir ay boyunca genel merkezi binasinin sergi alaninda açik kalacak sergiyi herkesin ziyaret etmesi çagrisinda bulundu.

- "O gece milletin özündeki deger yargisi pratige dönüstü"

15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç da herkesin etnik veya baska kimliklerinin farkli olabilecegini belirterek, "Ancak 'bu ülkenin vatandasi olmak' ve 'yeri geldiginde vatan için canini ortaya koymak' gibi ortak paydalarimiz var." dedi.

Hain girisimin yasandigi gece Türk milletinin vatan hainlerine karsi çiktigini dile getiren Turunç, "O gün sehit ve gazi olma arzusuyla tanklarin toplarin karsisinda silahsiz bir sekilde Allah, peygamber ve vatan sevgisiyle hayatlarini ortaya koyan insanlar bu milletin özündeki deger yargisini pratige dönüstürdüler." diye konustu.

Turunç, kendilerinin ve çocuklarinin kiyamete kadar bu inanci daha fazla fedakarlik göstererek bu topraklarda yasatmasi gerektigini kaydederek, son nefese kadar bu topraklarda ayni inancin sürmesi temennisinde bulundu.

- "15 Temmuz'u gelecek nesillere aktarmak için sanat çok önemli"

Sehit Ilhan Varank'in ablasi 15 Temmuz Dernegi Kadin Komisyonu Baskani Ayse Arslantürk ise 15 Temmuz ile ilgili yayinlarin, yapimlarin ve sanatsal etkinliklerin artmasi gerektigini düsündügünü söyledi.

Herkes kendi zihninde 15 Temmuz ile ilgili bir roman ve hikaye yazdigini dile getiren Arslantürk, "Ancak belki de çok acele etmemize gerek yok. 10 yil, 20 yil sonra edebiyatimiza kalici olacak çok hikayeler çikacak." diye konustu.

Arslantürk, Vali Yerlikaya ve MÜSIAD Genel Baskani Kaan'in o geceyle ilgili hikayelerini etkinlik öncesi dinledigini kaydederek, "O geceye ait bir degil çok fazla hikaye var. Zihinlerimizde olan hikayelerle 15 Temmuz'u gelecek nesillere aktaracagiz. Bu konuda sanat çok önemli." ifadelerini kullandi.

STK'larin terör örgütü üyelerinin toplumdan ayristirilmasi konusundaki önemine deginen Arslantürk, devlet ile STK'larin yapacagi is birligi sayesinde bu konuda mesafe alinabilecegini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile