Müsiad Elazığ Şubesi 'Dost Meclisi Toplantısı'

MÜSİAD Elazığ Şubesi'nin aylık olarak düzenlediği Dost Meclisi Toplantısı'na, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün konuk oldu.


MÜSİAD Elazığ Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akgün, toplantıda, Türkiye'nin su ürünleri üretimi ve yürütülen projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akgün, kurum olarak iç sularda, su ürünleri üretiminde verimliliğinin arttırılması, izlenmesi ve sürdürülebilir kullanımına yönelik çeşitli araştırmalar ve projeler yürüttüklerini ifade etti.

Akgün, ayrıca işletmelerin üretim koşullarının iyileştirilmesi, çevreyle dost yetiştiricilik sistemlerinin geliştirilmesi, su ürünleri hastalıklarının teşhis ve tedavisi gibi çalışmalar yaptıklarını da bildirdi.

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı İbrahim Gök ise Türkiye'nin mevcut su ürünleri potansiyelinin, üç tarafının denizlerle çevrili olması, pek çok akarsu, baraj gölü ve doğal göle sahip olmasına rağmen yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

Gök, su ürünleri kaynaklarının işletilmesi, korunması, verim arttırıcı tedbirlerin alınması ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında araştırma faaliyetlerin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile