MÜSIAD Izmir'de 'Yapay Zeka Ve Dijital Dönüsüm' Konusuldu

MÜSIAD Izmir'de 'Yapay Zeka Ve Dijital Dönüsüm' Konusuldu

MÜSIAD Izmir, ‘yapay zeka ve dijital dönüsüm’ konulu panel düzenledi. Panelde günümüzde is hayatinda ve birçok alanda kullanilmaya baslanan yapay zekanin önemi ve beraberinde meslek dallarinda ortaya çikan dijital dönüsüm konusuldu.

Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir, günümüzde is dünyasi ve birçok alanda kullanilmaya baslayan yapay zekanin önemini konusmak amaciyla ‘yapay zeka ve dijital dönüsüm’ konulu panel gerçeklestirdi. Bilal Saygili Camii Külliyesi’nde gerçeklesen panelde Izmir Bakirçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktas, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kemal Güllü, Bilgisayar Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Er, Rektör Yardimcisi Kadir Hiziroglu ve Bilgisayar Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Kilinç konusmaci olarak yer aldi. Panelde farkli sektörlerde kullanilmaya baslayan yapay zeka uygulamalari ve beraberinde ortaya çikan dijital dönüsümün önemi anlatildi.

Panelde söz alan MÜSIAD Izmir Baskani Gökhan Temur, “Üye Isletmelerimizin, dijital dönüsüm, ikiz dönüsüm süreçlerini çok önemsiyor ve her türlü destegi vermeye çalisiyoruz. Yönetimde verimlilik performansin, üretimde verimlilik rekabetin sifresidir. Dijital ve yesil dönüsümler Isletmelerimizde ciddi bir üretim ve verimlilik artisi saglayacaktir. Sektörlerin dönüsümü, ticari yenilikler, üretim anlayislarin degismesi bizleri yeni süreç yönetimlerine itmektedir. Dijital eko-sistem hemen her sektöre/alana uygulanabilecek bir dönüsüm ve yapilandirma sürecidir. Hayatimizda artik yapay zeka diye bir kavram var ve her geçen gün büyüyor, hayatimizin içine yerlesiyor ve günlük yasamdan is hayatina kadar her alani dönüstürüyor. Özellikle insanligin gelecegi/istihdam konusunda büyük kaygilar oldugu kadar büyük heyecanlari da beraberinde getiriyor” dedi.

Özellikle gençlerin yapay zekaya ve teknolojiye büyük bir ilgisinin bulundugunu vurgulayan Temur, sözlerine sunlari ekledi:

“Eger o ilgiyi bilgiye/üretime çevirebilirsek Türkiye’nin yapay zeka alaninda potansiyeli çok farkli olacaktir. Dünya çapinda ilgi gören bilgisayar oyunlarindan bilimsel tarim yazilimlarina, yapay zekaya kadar yükselen bir Türk gençligi var. Gençlerimiz, Gelecege olan umudumuzun güvencesi. Bizler gelecegimizi insaa edecek olan gençlerimize güveniyoruz.”

Bilginin somut yeteneklere dönüstügünü ve teknolojik dönüsümün insani ve yetkinliklerini besleyen boyutta ilerlediginin altini çizen Temur, “Is hayatinda yenilikleri takip etmek, rekabet açisindan elzemdir. Sürdürülebilirlik is hayatinda çok önemlidir. Gerekli yenilikleri saglayamaz, islerimizi buna göre yeniden dizayn edemezsek, yarisin gerisinde kaliriz. Dünya çok hizli degisiyor ve dönüsüyor. Su an bir çok teknolojinin üreticisi degil, tüketicisiyiz. Neden üreticisi olmayalim. Yeni Teknolojilere/üretim ayagina daha çok kafa yormaliyiz. Teknolojik altyapiniz, yapay zeka gibi konularda yapiniz/donaniminiz ne kadar güçlüyse Dünyada sesiniz o kadar gür çikiyor” cümlelerini aktardi.

Bakirçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktas ise “Bir araç ne kadar mükemmel yapilirsa yapilsin, bu uçak ya da otomobil olabilir; sonuçta bunu kullanan insanin yetenekleri, becerisi, bilgisini hiçbir zaman göz ardi edemeyecegimizi vurgulamak istiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile