MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Öz Açiklamasi 'Asgari Ücretin, Isveren Ve Çalisan Adina Hayirlara Vesile Olmasini Dileriz'

MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Öz Açiklamasi 'Asgari Ücretin, Isveren Ve Çalisan Adina Hayirlara Vesile Olmasini Dileriz'

MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Ömer Ali Öz, 2023 yili asgari ücret degerlendirmesinde alin teri ve emegin zayi edilmemesinin önemli oldugunu söyledi.

MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Ömer Ali Öz, "Bizler; birlikte ürettigimiz mesai arkadaslarimizin her türlü kosul altinda, alin teri ve emeginin zayi edilmemesinin önemli oldugunu savunuyoruz. Kasim ayinda gevseme sürecine giren enflasyonun, 2023 yili itibariyle çok daha makul seviyelere gerilemesini umuyoruz. Böylece kisa vadede yüksek faiz yükünden kurtuldugumuz, orta ve uzun vadede ise enflasyon hedefimize adim adim yaklastigimiz bir yil olmasini temenni ediyoruz" dedi.

Firsatçilara imkan saglanmamasinin önemli oldugunu söyleyen Öz, "Açiklanan asgari ücretin firsatçilar tarafindan orantisiz ve fahis olarak etiketlere, kiralara yansitilmasini önlemeye yönelik denetimlerin siki bir sekilde devam ettirimesi gerektigine inaniyoruz. Bununla birlikte; elbette ücret artislarinin isverene getirecegi ilave yüklerin hafifletilmesi adina destek ve tesviklerin artirilmasini temenni ediyoruz. Zor sartlarda üretim yapan isverenlerimizin çalisanlarindan kisarak degil üretimi arttirarak açiklarini kapatmasi ve is kaybina neden olmamasi oldukça önemlidir. Sanayi, tarim gibi sektörel bazda asgari ücretli çalisanlar için ilave pozitif ayricalik saglanmasinin, ulusal asgari ücret uygulamasina alternatif olarak; bölgesel asgari ücret uygulamasinin degerlendirilmesi gerektigini de yineliyoruz. Dinamik bir ticari döngüye sahip Kirsehir’imiz özelinde baktigimizda issizlik sorunu yerine çalistiracak is gücü problemi ile karsi karsiyayiz. Dogru ücretlendirme ile hem ise olan talebin hem de sektörün problemlerini çözebilecegimizi düsünüyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile