Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorununu düzenli dalislarla takip eden Sari, son dalisini Çanakkale Bogazi'nin Ege çikisindaki Seddülbahir bölgesinde yapti.
Dalista edindigi izlenimleri AA muhabirine anlatan Sari, bölgede 7 ila 17 metrelik bölümde müsilaj oldugunu dile getirdi.
Ege ve Karadeniz'de de müsilajin görülebilecegini fakat Marmara gibi yogunlasmasini beklemediklerini aktaran Sari, "Seddülbahir, bogazin çikisi ve Marmara'nin etkisi devam ediyor. Seddülbahir'de yerde müsilaj var fakat Saros Körfezi kisminda çok az, yok denilecek kadar." ifadelerini kullandi.
Prof. Dr. Sari, Ege'nin atik yükünün Marmara'ya göre daha az oldugunu belirtti.
Seddülbahir'deki dalisinda su altindaki canlilarda herhangi bir ölüm görmedigini, anormallik olmadigini, normal yasamin sürdügünü bildiren Sari, sunlari söyledi:
"Müsilajin bir kismi buradan gidiyor, bir kismi da halen Marmara suyunun etkisi, orada olusmaya devam ediyor. Ege'de sirkülasyon fazla oldugu için orada Marmara gibi yogunlasmasini beklemiyoruz. Ege'de akinti fazla, tuzluluk yüksek, oksijen yüksek, kirlilik Marmara'ya göre daha az, böyle olunca da orada bir yogunlasmasini beklemiyoruz."
Müsilajin Ege Denizi'nde Yogunlasmasi Beklenmiyor
Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Sari, Ege Denizi'nde müsilaj (deniz salyasi) yogunlugu beklemediklerini açikladi.