Muslimehelfen Vakfı Başkanı Denffer Serdivan'da

Merkezi Almanya'da bulunan Muslimehelfen Vakfı Başkanı Ahmad Von Denffer, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ı ziyaret etti.

Serdivan Belediyesi'nin davetlisi olarak Sakarya'ya gelen Muslimehelfen Vakfı Başkanı Ahmad Von Denffer, ilk olarak ilçede bulunan Şehit Ali Borinli İlköğretim ve İş Okulu, Kanada Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Ayşa Sadi Ünal Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sakarya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek okulların ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.
Denffer, daha sonra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar bir araya geldi. Başkan Alemdar engellilerin kendileri için çok önemli olduklarını belirterek onların topluma kazandırılması gerektiğini söyledi. Başkan Alemdar, "İlçemizde bulunan bu dört okul tüm Sakarya'ya hatta çevre illere hizmet verebilir düzeye getirmek istiyoruz. Engellileri tekrar topluma kazandırmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın evlerinde adeta hapis hayatı yaşamasına izin vermemeliyiz. Fiziksel becerilerini geliştirerek onları toplumun içerisinde daha etkin bir düzeye getirmeliyiz. Biz elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız" dedi.
Alman misafirin Serdivan'a gelmesinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Başkan Alemdar, "İlçemize yardım için gelen Ahmad Von Denffer'in ziyareti bizi memnun etmiştir. İnşallah bu vakıf ile birlikte ilçemizde bulunan engellilerin daha iyi bir düzeye gelmesini sağlayacağız" dedi.
Engelli okullarını ziyaret eden Denffer, engellileri görmek istediğini ve belediye ile ortak çalışmanın daha iyi olacağını belirtti. Okulların iyi durumda olmadığını, şartların iyileştirilmesi ve okul kontenjanlarının arttırılması gerektiğini ifade eden Denffer, ilk etapta akülü engelli araçları yardımında bulunmak istediklerini ve daha sonra da engelli çocuklar için kalıcı bina yapmayı düşündüklerini kaydetti.
Muslimehelfen Vakfı Almanya'da Müslümanlar tarafından dünyadaki mağdur durumda olan insanlara yardım etmek için 1985 yılında kuruldu. Vakıf dünyanın birçok yerinde yardım faaliyetlerinde bulunarak yıllık yüz tane proje geliştiriyor. Daha çok engelli, kimsesiz çocuklar ve doğal felaketler üzerinde yoğunlaşarak yardımda bulunan vakıf Almanya'daki Müslümanlar tarafından finanse ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile