Çocuklarinin daga kaçirilmasindan DEM Parti’yi sorumlu tutan ailelerin 7 Nisan 2021’de baslattigi oturma eylemi, 157’nci haftada da devam ediyor. Aileler, çocuklarinin en kisa sürede güvenli bir sekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasini istedi. Çocuklarina kavusma ümidiyle her hafta çarsamba günü DEM Parti il binasi önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" pankartlari açti. Anne ve babalar, yillardir hasretle bekledikleri çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulundu.
12 yil önce oglunun kandirilarak götürüldügünü söyleyen Halit Altun isimli baba, “12 yil içerisinde gitmedigim, gezmedigim yer kalmadi. 12 yildir oglumu aramaya devam ediyorum. Çocuguma engel olmuslar, benimle görüsmesine izin vermediler. Çocuklarimiza el koymuslar, onlari serbest birakmiyorlar. Eger onlari serbest biraksalar çocuklarimiz gelip teslim olurlar” dedi.
Çocuklarini kimseye kurban etmeyeceklerini dile getiren Altun, “Kendi çocuklarimizi onlara asker etmeyecegiz. DEM Parti de, PKK da sunu iyi bilsinler ki çocuklarimizi onlara kurban etmeyecegiz. DEM Parti çocuklarimizi daga götürmüs ve biz onlari sorumlu tutuyoruz. Onun için buradaki eylemimize devam edecegiz. Oglum Muhsin eger sagsan ve beni duyuyorsan gel teslim ol. Orada sizi kandiriyorlar. Onlara askerlik yapmayin, gel bana askerlik yap” ifadelerini kullandi.
Ogluna seslenerek “teslim ol” çagrisi yapan anne Gülbahar Teker ise “DEM Parti’den, PKK’dan çocuklarimizi istiyoruz. Çocuklarimizi getirip bize versinler. Yeter, bu anneler-babalar artik aglamasin. Biz çocuklarimizi istiyoruz, baska bir sey istemiyoruz. Çocuklarimizi getirip bize versinler. Oglum, beni duyuyorsan gel teslim ol. Kaç kisi gelip teslim oldu ve onlar simdi ailelerinin yaninda. Sen de gel ve herhangi bir ceza almazsin” diye konustu.
Muslu Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan aileler, DEM Parti il binasi önündeki oturma eylemini kararlilikla sürdürüyor.



















