Muslu Ögrenciler Malazgirt Ilçesini Gezdi

Muslu Ögrenciler Malazgirt Ilçesini Gezdi

Mus Valiligi, Mus Il Emniyet Müdürlügü, Malazgirt Kaymakamligi ve Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan organize edilen “Tarihe Yolculuk” projesi çerçevesinde bir grup ögrenci, Mus’un Malazgirt ilçesini ziyaret etti.

Mus’taki 3 liseden yaklasik 120 ögrenci ile baslayan tarihe yolculugun ilk duragi Malazgirt ilçesi oldu. Mus Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sehit Davut Karaçam Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinden olusan 120 kisilik grubunun ilk duragi Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parki oldu. Tarihi Milli Park ve Millet Kiraathanesini gezen ögrenciler, daha sonra sirasiyla Malazgirt Kalesi, Anadolu’nun giris kapisinin anahtarlarini sembolize eden 1071 Malazgirt Zafer Anitlarini ve son olarak da Malazgirt Müzesini gezdiler.

Proje faaliyetleri çerçevesinde Malazgirt’e gelen 120 ögrenci ve ögretmenleri, ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarini gezdi.

“Tarihe Yolculuk” projesi çerçevesinde kente gelen ögrenciler ise tarihi ilçeyi gezmekten büyük mutluluk duyduklarini ifade ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile