Muslu Ve Litvanyali Ögrenciler E-Twinning Projesi Çerçevesinde Bulustu

Muslu Ve Litvanyali Ögrenciler E-Twinning Projesi Çerçevesinde Bulustu

Muslu minik ögrenciler, e-Twinning projesi ile ülkeler arasi etkilesim kurularak yabanci ögretmen ve ögrencilerle bulustu.

Prof. Dr. Vahit Özmen Ilkokulu anasinifi ögretmeni Eda Ankay Yilmaz ve Litvanya Klaipdos Lopelis Darelis Pumpurlis Anaokulu ögretmeni Indr Mazeikiene ortakligiyla çesitli etkinlikler yapildi. Prof. Dr. Vahit Özmen Ilkokulu anasinifi ögretmeni Serpil Gültekin’in de katildigi projede, Sokrates’in "Müzik ruhun gidasidir" ifadesi ile yola çikarak “Dance of notes with numbers” notalarin sayilarla dansi e-Twinning projesi ile gelisime en açik yasta olan ögrencilerin sag ve sol beyinlerini kullanmasi hedefleniyor.

Litvanya ile ortakligi yapilan projede 8 farkli okul ile çalisma yapildi. Yapilan çalismada Türkiye’den alti okuldan 8 ögretmen, Litvanya’dan ise iki okuldan iki ögretmen, anasinifi ögrencileriyle etkinlikler uyguladi. Etkinlikte ögrenciler materyallerle kendi müzik aletlerini tasarlayarak; müzik, ritim ve matematik etkinliklerinde kullandilar. Yürütülen bu proje ile ögrencilerin matematik becerilerinin arttirilmasi, sanata bakis açilarinin gelistirilmesi, dil ve psikometri becerileri desteklendi. Ayrica etkinlige müzisyen Burak Onurlu da katilim saglayarak ögrencilere sevdikleri sarkilari seslendirerek destekte bulundu.

Türkiye ve Litvanya’dan toplam 82 kisinin katilimiyla gerçeklesen projenin güvenli internet kullanimina dikkat edilerek Ingilizce olarak yürütüldügü belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile