Müslüm Gürses'in Beyaz Takim Elbisesi Dahil Birçok Türk Sanatçinin Esyalari Ve Eserleri Bu Sergide

Müslüm Gürses'in Beyaz Takim Elbisesi Dahil Birçok Türk Sanatçinin Esyalari Ve Eserleri Bu Sergide

Merhum sanatçi Müslüm Gürses’in meshur beyaz takim elbisesi dahil su anda hayatta olmayan birçok Türk sanatçinin esyasinin, eserlerinin ve enstrümanlarinin sergilendigi Saz ve Söz Türk Müzigi Tarihi Sergisi, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Saz ve Söz Türk Müzigi Tarihi Sergisi, 18 Mayis’ta Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu’nda açildi. Sergi alaninda akla ilk gelebilecek birçok el yazmasi musiki kitabi, eski orijinal notalar, yüzyillar öncesinden kalma çalgilar, geçmisin taninmis üstatlarina ait kisisel esyalar, ünlü bestecilerin enstrümanlari, musiki geçmisle alakali daha pek çok obje sergileniyor. Su anda hayatta olmayan müzisyenlerle sinirli tutulmus olan bu etkinlik Türkiye’de ilk defa düzenleniyor. Ziyaretçilerini agirlamaya baslayan sergiye vatandaslarin ilgisi ise yogun.

Müslüm Gürses’in meshur beyaz takim elbisesi de sergileniyor

Sergide pek çok obje bir araya getirildi.

Melih Kibar’a, Cem Karaca’ya, Kayahan’a, Zeki Müren’e ait esyalar, Müslüm Gürses’e ait meshur beyaz takim elbise, Baris Manço’ya ait esyalar ve Manço’nun piyanosu Türk Popüler Müzik Kategorisi’nde sergileniyor.

“Buradaki herkesin bu ülke için biraktigi bir söz, bir saz var, bir deger var”

Sergiyi ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan bir sanatsever, sergide emegi geçenlere tesekkür ederek, “Buradaki herkesin bu ülke için biraktigi bir söz, bir saz var, bir deger var. Bu degerler gibi gençlerimiz de bir deger birakmali. Insallah gençlerimizden bu degerleri birakmasini bekliyoruz” dedi.

Baska bir sanatsever ise bu tür manevi durumlardan mahrum kaldiklarini anlatarak, “Günümüzde biz bu kadar manevi seylerden çok mahrum kaldik. O yüzden Zeki Müren, Baris Manço, Cem Karaca olsun onlarin kullandigi malzemeleri görüp burada keyifli vakit geçirmek bize güzel bir motive sagladi, güzel oldu yani” diye konustu.



“Hayranlikla takip edip dinledigim insanlarin bizzat kisisel esyalarini görmek beni mutlu etti”

Sanatçi Zeki Müren’e ilgisi oldugunu kaydeden baska bir sanatsever vatandas, Türk sanat müzigini yansitan eserleri ve kisileri bir arada bulunduran bu serginin çok güzel oldugunu belirterek, “Heyecan verici müzikleri dinleme firsati bulduk. Herkesin gelmesini istiyorum. Benim Zeki Müren’e çok ilgim var. Lise yillarinda ortaokuldan baslayan Zeki Müren ilgisi halen devam etmekte. Hayranlikla takip edip dinledigim insanlarin bizzat kisisel esyalarini görmek beni mutlu etti. Bir kez daha ailemle gelmek isterim. Çok güzel bir organizasyon. Insallah böyle seylerin ülkemiz genelinde devam etmesini arzuluyorum” dedi.

Sergideki Baris Manço kösesini inceleyen minik sanatsever ise sehpanin üzerine çikarak sembolik mikrofonda Manço’nun eseri olan “Bugün Bayram”i seslendirdi.

Saz ve Söz Türk Müzigi Tarihi Sergisi, 15 Mayis tarihine kadar Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile