Müslüman Öğrenciler Birliği‘nden Suriye Hükümetine Tepki

Müslüman Öğrenciler Birliği adı altında bir grup, Teşvikiye Camii‘nden Suriye Konsolosluğu‘na yürüyerek, Suriye hükümetini protesto etti.

Aralarında bayanların da bulunduğu grup, öğle saatlerinde Teşvikiye Camii önünde toplandı. Eylem nedeniyle polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, yaklaşık 60 kişi sloganlar eşliğinde Suriye Konsolosluğu‘na yürüdü.

Konsolosluk önünde grup adanı açıklama yapan Serdar Tayibova, "Suriye halkı cami önlerinde, meydanlarda, sokaklarda silah kullanmaksızın ülkedeki baskı rejiminin son bulmasını istiyor. Sosyal haklar ve adalet talep ediyor. Reformların sözde kalmamasını istiyor. Bunun karşısında ise, halkın üzerine gerçek kurşunlarla yaylım ateşi açılıyor. Halkın protestolarına destek veren imamlar, aydınlar, yetkililer tutuklanıyor. Suriye rejimi dünyaya ‘reformlar yapıyorum‘ dese de, kendi halkını açlık ve ölümle

terbiye etmeye çalışıyor.

Türkiye, bu yaşananlar karşısında sessiz kalmamalıdır. Suriye devleti ile iyi ilişkiler geliştirmek yerine, kardeş Suriye halkına yardım çabası içinde olunmalıdır. Stratejik ve ulusal çıkarlar göz önünde tutularak sessiz kalınması asla kabul edilemez. Türkiye hükümeti, Suriye ile ilişkilerini derhal kesmeli ve katliama ‘dur‘ demelidir. Bölgesel güç olma hesapları, kan ve gözyaşı üzerinden gerçekleşmez" dedi.

Açıklamanın ardından ellerindeki pankartları konsolosluk önüne bırakan göstericiler dağıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile