'Mustafa Akkad Genç Sinema Okulu' Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Carti: 'Kültür ve sanat alanındaki eksikliğimizi görüyoruz. O eksikliği gidermek, gençlerimizin daha iyi eğitim almasını sağlamak için bu tür projeleri önemle destekliyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, kültür ve sanat alanındaki eksikliği giderecek, gençlerin bu konuda daha iyi eğitim almasını sağlayacak projelere destek verdiklerini belirtti.

Bakanlığın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamına aldığı, Hayalet Mektebi Sinema Sanat Derneğince hayata geçirilen 'Mustafa Akkad Genç Sinema Okulu' projesi, İzmir'de başlatıldı.

Carti, Bornova Gençlik Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında, gençlik projeleri kapsamında geçen yıl 352 çalışmaya 26 milyon liralık destek verdiklerini söyledi.

'Kültür ve sanat alanındaki eksikliğimizi görüyoruz' diyen Carti, bu eksikliği gidermek, gençlerin daha iyi eğitim almasını sağlamak için bu tür projeleri önemle desteklediklerini kaydetti.

Proje koordinatörü Fatih Yılmaz ise yaklaşık 50 öğrenciye, senaryo, kurgu montaj ile film tasarımı alanlarında 6 aylık teorik ve pratik eğitimler verileceğini belirtti.

Yılmaz, proje sonunda çektikleri kısa filmleri yarışmalara göndereceklerini bildirdi.

Projeden, sinemaya ilgi duyan 14-24 yaş arasındaki gençler ücretsiz faydalanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile