Müstakil Evdeki Patlamalar Mahalleliyi Isyan Ettirdi

Müstakil Evdeki Patlamalar Mahalleliyi Isyan Ettirdi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde müstakil bir evde sik yasanan patlama ve olaylar, mahalle sakinlerini sokaga döktü. Yasananlara isyan eden muhtar Tayyar Yilmaz, "Köylülerim ayaklanmadan ne olur evi bosaltip, köyü terk edin” diye kiracilari ikna etmeye çalisti.

Karacalar Mahallesi Sihhiye Kümeevleri mevkisindeki bir müstakil evde yasanan patlama sonrasi, mahalle sakinleri sokaga döküldü. 112 Acil Çagri Merkezi’ne yapilan ihbarla adrese, Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez Karakolu ve Antalya Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Manavgat Birimine bagli ekipler geldi. Ekipler, patlama sirasinda evin camlarinin kirildigini, yaralanan kimsenin olmadigini belirlerken, sokaga dökülen vatandaslar, patlamanin ardindan evden kaçarak uzaklasanlarin oldugunu dile getirdi. Evde ikamet eden S.D. ve yakinlariyla yapilan görüsmelerde, patlamanin hurdalar arasinda bulduklari ve eve çikardiklari havai fisek kutusundan meydana geldigi söylendi.

“Köylü ayaklanmadan evi bosaltin"

Jandarma ekipleriyle birlikte patlamanin oldugu eve giren Karacalar Muhtari Tayyar Yilmaz, kiracilara evi bir an önce bosaltmalari için adeta yalvardi. Mahalle sakinlerinin uzun süredir bu durumdan muzdarip oldugunu belirten Muhtar Yilmaz, “Size yalvariyorum, ne olur köylülerim ayaklanmadan, istenilmeyen olaylar yasanmadan evi bosaltip köyü terk edin. Aylardir ev bulamadik bahanesinin arkasina siginiyorsunuz. Siz esyalarinizi toplayip gidin. Devlet size mutlaka basinizi sokacaginiz bir yer bulacaktir. Artik mahalle sakinlerini zapt etmem zor. Olacaklardan ben sorumlu degilim. Bir kez daha söylüyorum; ne olur hemen burayi terk edin” dedi.



Mahalleli tepkili

Mahalle sakini bir kadin, patlama sirasinda çok korktugunu, yüreginin agzina çiktigini belirtirken, bir baska mahalle sakini kadin ise, yemek pisirirken patlamanin yasandigini ve çok korktugunu belirtti.



"Can ve mal güvenligimiz yok"

Ismini vermek istemeyen bir mahalle sakini ise "Günde birçok araba geliyor. Gelen garip insanlardan, bu batakliktan artik kurtulmak istiyoruz. Bu insanlar burada ne ticareti yapiyorlar ama bir türlü yakalanmiyorlar. Biktik bunlardan. Bunlar buradan gitsinler biz de eski sakin köy hayatimiza geri dönelim. Bunlar oldugu sürece evimizde can ve mal güvenligimiz yok. Geçen gün de pompaliyla ortaliga ates ettiler. Evimizin önünde arabamiza zarar verdiler. Biz biktik, bu insanlari burada istemiyoruz. Bir seyler yapmak için bizlerden birilerinin ölmesini beklemesinler. Adamlar malimiza zarar veriyor, canimiza kast ediyor. Artik yeter” diye konustu.



Araçlariyla uzaklastilar

Mahalle sakinlerinin tepkisi, mahalle muhtarinin konusmasi ve jandarma ekiplerinin uyarilarinin ardindan ikamette oturanlar ikametin önündeki araçlarina binerek mahalleden uzaklasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile