Müsteri Deneyiminin Zirveleri Açiklandi

Müsteri Deneyiminin Zirveleri Açiklandi

Tüketicilerin hizmet aldiklari sirketler hakkinda yorum ve sikayetlerini yayinlayabildikleri ve aldiklari hizmetleri puanlandigi Sikayetvar platformu, ‘Müsteri Deneyimi Endeksi’ sonuçlarini yayinladi. Sikayetvar platformu tarafindan hazirlanan müsteri memnuniyet endeksine göre, kargo sektöründe en yüksek puani alan sirket Yurtiçi Kargo oldu.



Pandemi döneminde müsterilerine daha hizli ve konforlu hizmet vermek amaciyla yatirimlarini hizlandiran Yurtiçi Kargo, müsteri deneyimi endeksinde en az sikayet alan sirket oldugunu açikladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 2021 yilinin üçüncü çeyreginde Sikayetvar platformu tarafindan hazirlanan müsteri deneyimi endeksi sonuçlarinda müsteri deneyim puani en yüksek kargo sirketi oldu. Yil toplaminda da 2021 yilinin en yüksek müsteri deneyim puanina sahip kargo sirketi Yurtiçi Kargo oldu.

Verilere göre, Ocak-Eylül döneminde en az sikâyet alan kargo sirketi olan Yurtiçi Kargo, 2020 yilinda da A.C.E. Awards töreninde birincilik ödülünü alarak; Türkiye’nin en iyi müsteri deneyimini sunan markasi seçilmisti. Sirket, yine 2020 yilinin eylül, ekim, kasim aylarini kapsayan kampanya döneminde pandemiye ragmen müsteri memnuniyetini yüzde 63 oraninda artirmisti.

Pandemi döneminde yatirimlarini hizlandirdi

Sirketin, pandemi döneminde artan ihtiyaç karsisinda yatirimlarini hizlandirarak projelerini hayata geçirdiginin belirtildigi açiklamada, Geçtigimiz yil devreye giren YK Plus projesi ile müsterilerine yeni teslimat seçenekleri sunarak esnaf noktalarindan ya da kargo dolaplarindan kargo almalarina imkân saglandigi bildirildi.

Ayrica sirketin, YK Plus çatisi altindaki bir diger uygulama olan Tasiyici uygulamasi ile istihdama katki saglarken operasyonel gücünü de artirdigi belirtildi. Geçtigimiz günlerde Türkiye’nin en büyük otomasyon sistemine sahip transfer merkezinin açilisini yapan sirket, Avrupa’nin sayili otomasyonlu transfer merkezlerinden birini ülkeye kazandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile