Müsteşar Soluk, Yozgat'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi kapsamında Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde kurulan şantiyede incelemelerde bulundu.

Soluk, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Ankara-Sivas ve Sivas-Erzincan güzergahındaki şantiyeleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Ankara-Sivas arasının tren için zor bir güzergah olduğunu ifade eden Soluk, "Güzergahta toplam 70 kilometre uzunluğunda tüneller var. O tünellerin 9'u şu anda bulunduğumuz Akdağmadeni şantiyesinin sorumluluğundaki 49 kilometrenin içerisinde. 5 bin 300 metrelik uzunluğuyla da en büyük tünel, bu güzergahta bulunuyor. 2015'in mayıs ayına kadar Ankara-Sivas arasındaki bu bölümün tamamlanması hedeflenmiştir" diye konuştu.

Ankara-Sivas güzergahının üstyapı ihalesinin 2014'te yapılacağını belirten Soluk, "İnşallah, 2016-2017 gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni bağlanmış olacak. Çalışmalar devam ediyor. Şimdi de burada devam eden 5 bin 300 metre uzunluğunda ki bir tünelin çalışmalarını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Şantiye şefi Sinan Albayrak ise Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin Yozgat etabının Araplı köyünde başladığını ve Akdağmadeni ilçesine bağlı Dokuz köyünde sona erdiğini belirtti.

Bu güzergahın 49,7 kilometre uzunluğunda olduğunu dile getiren Albayrak, "Projede 9 tünelimiz ve 8 viyadüğümüz mevcut. Tünellerin toplam uzunluğu 18,3 kilometre, viyadüklerin uzunluğu ise 2 bin 700 metredir" diye konuştu.

Albayrak, projede 850 personelin 210 iş makinesiyle 24 saat esasına göre çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bulunduğumuz bölge, Ankara-Sivas hattının coğrafi ve iklim koşulları olarak en zor bölümüdür. Tünelde 800 metre civarında ilerleme katettik. 850 personelin yaklaşık yüzde 80-85'i bu bölgenin insanı. Bu yönüyle, çalıştığımız bölgenin ekonomisine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Lojistik destek için de bu bölge esnafını kullanmaktayız. Bu anlamda bölge ekonomisine ciddi katkı sağlanmaktadır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile