Mut Karacaoglan Ve Kayisi Festivali Basladi

Mut Karacaoglan Ve Kayisi Festivali Basladi

İçel’in Mut ilçesinde geleneksel olarak 3 gün süreyle düzenlenecek olan Karacaoglan Kayisi Kültür ve Sanat Festivali’nin 61’cisi, Tarihi Karacaoglan Çinaralti Parkindaki açilis töreniyle basladi.

Ilçe Kaymakami Ihsan Ayranci, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Mut Belediye Baskani Volkan Seker, ilçe belediye baskanlari ve vatandaslar katildi.

Festivalin açilisinda konusan Mut Belediye Baskani Volkan Seker, “Ülke olarak 6 Subat’ta büyük bir deprem felaketi yasadik, acilar çektik. Bu nedenle biraz burukta olsa 61 yilin gelenegi olan Kayisi Kültür ve Karacaoglan Festivalini yapiyoruz. Bu aksam festival çerçevesinde konser programlarimiz da vardi, ancak daha ileri bir tarihe erteledik. Ama biz yillarin gelenegi ve kültürümüzü yasatmak adina bu yil da festivalimizde halkimizla birlikte bir aradayiz” dedi.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer ise “Mut ilçemiz, bölgemizin en genis topraklarina sahip, en genis tarimsal üretiminin yapildigi ilçemiz. Kendine özgü çok önemli degerleri var. Burada sofralik olarak yetisen meyvelerimiz erik gibi, kayisi gibi bir dünya markasi olma yolunda hizla adim atan zeytinimiz, zeytinyagimiz ilçemizin ekonomisine muazzam katki yapiyor” diye konustu.

Mut Kaymakami Ihsan Ayranci da 61’inci Karacaoglan Kültür ve Sanat Festivali’nin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, "Mut ilçemiz gerçekten nitelikli tarimsal üretim anlaminda çok farkli türlerin üretildigi, birçok farkli türlerin yetistigi çok özel, çok müstesna bir bölgede bulunmaktadir. Çiftçimize de bu ortam çok önemli firsatlar, imkanlar sunmakta. Bugüne kadar çok önemli çalismalar yapilmis ve mesafe katedilmis, bundan sonraki süreçte de insallah kaymakamligimiz olarak, belediyemiz olarak hep birlikte çiftçimizin bu ürünlerden elde ettigi katma degeri arttirmak için çalisacagiz. Çiftçimizin emeginin hakkini almasi için mücadele edecegiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan halk oyunlari ekipleri gösteriler sundu, kayisi yeme yarismasi düzenlendi, kayisinin suyla bulusmasi ve bolluk bereketi betimleyen ’dilek havuzu’na protokole katilanlar tarafindan kayisi döküldü.

Festivalin aksamki bölümlerinde ise depremden dolayi konser olmayacagi, 3 gün boyunca gündüz bölümünde satranç turnuvasi, güres müsabakasi, trap atis yarismasi ve sportif etkinlikler düzenlenecegi aktarildi.

Festivale yurt disi ve içinden önemli konuklar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile