Mut'taki Erik Üreticisine Boylama Makinesi Destegi

Mut'taki Erik Üreticisine Boylama Makinesi Destegi

İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesince, Mut ilçesine bagli Suçati ve Yildizköy mahallerindeki üreticilere, erik boylama makinesi desteginde bulunuldu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, toplam 310 üreticinin faydalanacagi proje sayesinde; ürünün marji artacak, yogun isgücü hafifleyecek, üreticinin girdi maliyetleri düsecek ve zamandan tasarruf saglanacak. Bu destekle, üreticilerin ekonomisi ve gelir seviyesi artarken, bölge ve ülke ekonomisine de katki saglanacak.

“Verilen destekler sayesinde üretim tesvik ediliyor ve kalite artiyor”

İçel Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Esençay ve Topluca mahallelerinde 12 ay boyunca çok verimli tarimsal ürünler elde edildigini belirterek, Büyüksehir Belediyesinin bu bölgelere önemli tarimsal destekler verdigini ifade etti.

Büyüksehir Belediyesinin, Mut’taki üreten insanlara basta sulama borulari olmak üzere, erik boylama makinesi, zeytin boylama makinesi, üzüm sikma makinesi, zeytin eleme makinesi gibi her türlü tarimsal altyapi donanim destegi verdigine dikkat çeken Arslan, bu sayede üretimin tesvik edildigini ve üretim kalitesinin arttigini kaydetti.

Mut ilçesi üreticileri olarak, bu destekleri saglayan Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer’e tesekkürlerini sunan Arslan, “Baskanimiz, Mut’un tarimsal potansiyelini önemsedi ve bize ciddi destekler verdi. Bu desteklerinin Mut halkinda da çok güzel bir yansimasi var. Üretim konusunda büyük bir katki sagladi” dedi.

Özellikle verilen sulama borusu destegi sayesinde birçok arazinin sulu tarima kavustuguna da dikkat çeken Arslan, “Bunlardan bir tanesi Çaltili Mahallemiz. Çaltili Mahallemiz bu sezonun en kaliteli kayisisini üreten bölgemiz. Bu imkânlar saglandikça, bu halk üretmeye ve çalismaya devam ediyor. İçel Büyüksehrin verdigi bu destekler tam da yerine ulasiyor. Karsiliginda üretim artiyor, verim artiyor, kazanç artiyor” diye konustu.



“Bu projeler üreticilerin ekonomisini ve gelir seviyesini artiracak”

2020 yilindan beri erik boylama makinesi desteginin devam ettigini söyleyen Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ziraat mühendislerinden Zeynep Durmaz, “Suçati ve Yildizköy mahallesinden ve çevre mahallelerden, bir yilda yaklasik 1000 ton erik üretilmektedir. Bu mahallelerden yaklasik 310 üreticimiz bu projeden faydalanacak. Erik boylama makinesi bir saatte yaklasik 1.5 ton erik boylama kapasitesine sahiptir. Ayrica alti farkli boyutta siniflandirabilmektedir. Projemiz, ürünün kar marjini artirmaktadir. Ayrica yogun isgücünü hafifleterek, girdi masraflarini düsürmekte ve zamandan tasarruf saglamaktadir. Yenilenen ve gelisen teknolojiden üreticilerin faydalanmasini saglamak istiyoruz. Bu projeler; üreticilerin ekonomisini ve gelir seviyesini artirmakla birlikte, bölge ve ülke ekonomisine de katki saglamaktadir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile