Mutki Hastanesi Tekrar Devlet Hastanesi Oluyor

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, daha önce entegre hastaneye dönüştürülen Mutki Hastanesi'nin tekrar devlet hastanesi statüsüne geçirileceğini söyledi.

Kiler, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 'Amacımız vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini etkin ve yerinde verebilmektir. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde, Mutki ilçemizdeki nüfusun azalması nedeniyle Mutki Hastanesi entegre hastaneye dönüştürülmüştü. Bu kararla birlikte ilçemizde aile hekimleri ve pratisyen doktorlar dışında uzman doktorların görev yapması yasal olarak engellenmişti. Vatandaşlarımızın en ufak bir hastalığında uzman doktorlara muayene olamaması veBitlis'e gitmek zorunda kalması mağduriyet oluşturmuş, bizleri de son derece rahatsız etmiştir. Sayın Sağlık Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde; nüfus, coğrafi ve sosyo ekonomik şartlar göz önüne alındığında dağınık ve dağlık bir yerleşim yerine sahip olması, kış aylarında yolların uzun süre kar nedeniyle kapanması ve vatandaşın yoğun uzman doktor talebi nedeniyle hastanenin tekrar devlet hastanesi statüsüne dönüştürülmesi konusunda taleplerimizi ilettik. Sağ olsunlar şartları ve taleplerimizi yerinde bulan Sayın Bakanımız dönüşüm için onay vermiştir ' ifadelerini kullandı.

'Dönüşümle birlikte aile hekimi ve pratisyen hekimlere ek olarak çocuk hastalıkları, kadın doğum, dahiliye ve genel cerrahi uzmanlarının planlamasının yapılacağını kaydeden Kiler, 'Atamalarla vatandaşlarımızın uzman doktorlarımızca muayene, yatış ve tedavileri yapılacaktır. İhtiyaç olması halinde diyaliz birimi de hizmete girecektir. Bu sayede görüntüleme, laboratuvar, ameliyathane, diş polikliniği ve doğumhane aktif olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır ' açıklamasını yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile