'Mutlu Kent' Sinop Kurban Bayrami Tatilinde Turistlerin Gözdesi Oldu

Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren: 'Sinop'un çok büyük cazibe merkezi haline geldigini bir kez daha görmüs olduk' Sinop Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Ahmet Çobanoglu: 'Rekor sayilacak derecede ziyaretçi agirladik. Tabii bunda pandemi nedeniyle uzun süre çikamamisligin da etkisi var'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Türkiye Istatistik Kurumunun (TÜIK) verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarinin yasadigi kent olan Sinop, geride kalan Kurban Bayrami tatilinde ziyaretçilerden yogun ilgi gördü.

Uzun sahilleri ve temiz denizinin yani sira Akliman, Hamsilos ve Erfelek Tatlica Selaleleri gibi tabiat parklarinin bulundugu kent, Tarihi Cezaevi ve Müzesi, Boyabat Kalesi gibi tarihi mekanlari da barindiriyor.

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sinop'ta, Kurban Bayrami tatilinde konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranina ulasildi.

Ziyaretçilerin yogun ilgi gösterdigi kentte sürücüler uzun süre trafikte beklemek zorunda kalirken, tatilciler özellikle sahil bölgelerinde yogunluk olusturdu.

Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, AA muhabirine, bayram tatili döneminde insanlarin Sinop'a akin ettiklerini söyledi.

Kente tatil süresince günübirlikçiler dahil çok sayida ziyaretçinin geldigini vurgulayan Süren, gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarini dile getirdi.

Süren, sunlari kaydetti:

"Sinop'un çok büyük cazibe merkezi haline geldigini bir kez daha görmüs olduk. Deniz, kum ve sahil turizmi açisindan önemli avantajlara sahibiz. 190 kilometre sahilimizin 170 kilometresi, kumsal ve sahillerden olusuyor. Bu nedenle yaz sezonlarinda çok tercih edilen yer haline geldik. O açidan bakildiginda bayram tatilinde bu denli ilgi görmemiz kaçinilmaz oldu."

- "Bu artisin gelecek yillarda da devam edecegini düsünüyoruz"

Sinop Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Ahmet Çobanoglu ise Kovid-19 salgini sürecinde Sinop gibi açik alanda zaman geçirilebilecek turizm merkezlerinin öneminin arttigini belirtti.

Özellikle tatilcilerin bu dönemde deniz turizmine yöneldiklerine dikkati çeken Çobanoglu, "Zor bir dönemden çikan turizm sektörü açisindan çok olumlu bir tatil süreci yasadik." dedi.

Çobanoglu, turizm açisindan bekledikleri bir tablo olustuguna deginerek, "Çünkü insanlar uzun zaman sonra tatil yapma firsati buldu. Rekor sayilacak derecede ziyaretçi agirladik. Tabii bunda pandemi nedeniyle uzun süre çikamamisligin da etkisi var. Sinop için bu artisin gelecek yillarda da devam edecegini düsünüyoruz. Hatta bu sene agustos ayi sonuna kadar yogunlugun devam etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Sinop gibi üç tarafi denizle çevrili kentin bu denli ziyaretçi sayisina ulasmasinin beklenen bir durum oldugunu anlatan Çobanoglu, "Turizm devamliligi noktasinda kendimizi gelistirmeliyiz. Hem biz hem esnafimiz kaliteli turizmle çok daha fazla kazanç elde edebilecek konuma gelebilir. Burada yapmamiz gerekenler var. Bunlari sezon bitiminde hep beraber masaya yatiracagiz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile