Mutluluğun 5 şifresi

Mutluluğun 5 şifresi

İnsanoğlu aslında ne para, ne çok tutkulu bir aşk, ne de kariyer ile sonsuza dek mutlu olabilecek bir yapıya sahiptir.

  Deepak Chopra dü ; nyanın en tanınmış doktor ve yazarlarından biridir . Doğu ö ; ğretilerini kullanarak kişinin kendini iyileştirme sanatı ü ; zerine ç ; ok ö ; nemli ç ; alışmaları bulunan ve modern tıbbı , spiritü ; alizm ile harmanlamayı ç ; ok iyi başarmış bir ü ; stattır . En ö ; nemli sö ; zlerinden biri : ' Mutluluk , gü ; zelliği yakalama sanatıdır ' ifadesidir . Ç ; ü ; nkü ; bu cü ; mle doğru algılandığı takdirde kişinin hayatını kö ; kü ; nden değiştirebileceği yegane noktadır .

İnsanoğlu aslında ne para , ne ç ; ok tutkulu bir aşk , ne de kariyer ile sonsuza dek mutlu olabilecek bir yapıya sahiptir . Bu materyalist dü ; nyanın insana veya kendine koyduğu bir kuraldır ve bu kaynaklardan gelebilecek tü ; m mutluluklar sadece belirli bir zaman iç ; in insanı mutlu kılmaktadır . Kişi bu kaynakları elde ettiği zaman belirli bir dö ; nem iç ; in kendini iyi hissetmekte , ancak ' alışma ' dö ; nemine girdiği andan itibaren bu iyilik hali hızla tü ; kenmektedir . Ç ; evremizde bu durumdan muzdarip bir sü ; rü ; insan gö ; rü ; rü ; z . Belki de farkında olarak veya olmadan biz de bö ; yle biri olabiliriz .

Kimi insan bu sü ; reci ç ; ok hızlı yaşar , kimisi ise ç ; ok yavaş . Aslında bu , insanın doğal dö ; ngü ; sü ; dü ; r . Yani bu yeni kaynaklar bulma metodu insanın kendini geliştirmesi iç ; in bir anlamda da gereklidir . Tabii ki sınırları olmak şartı ile . Ama yine de sınırları ne olursa olsun mutlu olma sanatının ö ; zü ; bu değildir . Bahsettiğimiz mutluluk , kişinin her tü ; rlü ; olaya ve duruma karşı kendini pozitif tutarak mutlu hissedebilme halidir . Bu davranış şekli , normal bir insanı zor gü ; nlerde gü ; ç ; lü ; , mutlu gü ; nlerde zevk alan biri haline getirir .

Ç ; oğumuz artık ne mutluluğumuzun farkındayız , ne de mutsuz olduğumuzun . Yaprak gibi oradan oraya sü ; rü ; klenmiş giden mutluluk halleri insanı aslında tıpkı uyuşturucu almış gibi o an iç ; in iyi hissettirir , etkisi geç ; tiğinde ise geriye kalan , sadece bıkkınlık ve kendini suç ; lamadır . Aslında gerç ; ek mutluluk insanın sadece kendi kendine başardığı bir duygu-durum halidir ve ö ; zrü ; mü ; z ne olursa olsun , bunu sadece biz kendimiz başarabiliriz . Nasıl mı? İşte ç ; ok basit kurallar&hellip ;

Bü ; tü ; n kuruntularınızdan kurtulun

İnsanın en bü ; yü ; k hatası istediğini elde ettiği andan itibaren onu kaybedeceği korkusu yaşamasıdır . Bu paranoya insanı hem bilinç ; siz olarak kaybetmeye yö ; neltir , hem de elde ettiğinin keyfini ç ; ıkarmasını engeller . Kazandığımız her şeyin bizim iç ; in geç ; ici olduğunu ç ; ok iyi algılamayı başarabilirsek ve şu anda yaşamayı ilke edinirsek keyif almak ç ; ok daha kalıcı hale gelecektir . Kuruntu sadece endişe getirecektir ve sonuç ; kaybetme korkusu ile hiç ; kazanmamak olacaktır .

Ö ; nce kendinizi dü ; şü ; nü ; n

Bu aslında uygulanması ç ; ok zor olan bir maddedir . Birç ; ok insanın iç ; inden &ldquo ; Ç ; ocuklarım&rdquo ; , &ldquo ; Eşim&rdquo ; , &ldquo ; Sevdiklerim&rdquo ; diye bağırdığını buradan bile duyabiliyorum . Birileri iç ; in iyi bir şeyler yapmak , onlara sahip ç ; ıkmak , sevmek bizi iyi bir insan hale getirir . Sevgi dolu , dü ; şü ; nceli ve sevilen insanlar oluruz ama bunun kesin bir sınırı olmalıdır . Bu sınırın ne olduğu herkese gö ; re farklı olsa da , genel olarak zarar gö ; rdü ; ğü ; n noktada duvarları koyabilmek diyebiliriz . &ldquo ; Sen mutlu olmazsan başkasını nasıl mutlu edebilirsin ki?&rdquo ; ç ; ok ö ; nemli bir sorudur . Geç ; ici ç ; ö ; zü ; mler , olayları ö ; rt bas etmek , mutluymuş gibi davranmak sorunu ç ; ığ gibi bü ; yü ; tü ; r ve bir patlamaya dö ; nü ; ştü ; rü ; r .

Sorunlar ü ; st ü ; ste bindikç ; e sorunun ö ; zü ; nden ç ; ok sonuç ; ları ö ; nem kazanır ve kayıplar bü ; yü ; k olur . Buna en basit ö ; rnek uç ; ak yolculuklarıdır . Bir anne , bebeği ile yolcu koltuğuna otururken emniyet kemerini veya ani bir basınç ; değişikliğinde oksijen maskesini ö ; nce kendine sonra ç ; ocuğuna takar . Bu uç ; uş kurallarının birinci maddesidir . Neden mi bö ; yledir? Ç ; ü ; nkü ; ö ; nce o emniyette olmalıdır ki ç ; ocuğunu sıkıca kavrayabilsin ve korumaya alabilsin . Aslında bu kadar da basit bir şeydir kendini korumak . Kısaca kendini korumak başkalarını korumaktır .

Yozlaşmayın

Herkes zengin , gü ; ç ; lü ; , gü ; zel , paralı olmak ister . Bu bizim kendimize koyduğumuz bir toplumsal kuraldır ya da o hale getirildik . Ö ; nemli değil . Bir firmada ç ; alışıyorsanız 25 kişilik bir ekibin iç ; erisinden boşalan satış mü ; dü ; rü ; pozisyonuna yalnızca bir kişinin geleceğini kendinize kabul ettirin . Geri kalan 24 kişinin en az yarısının bu pozisyon iç ; in potansiyeli olan sizin kadar gü ; ç ; lü ; , sizin kadar karizmatik kişiler olduğunun farkına varın . Yapılacak olan seç ; im iç ; in yapacağınız tü ; m hareketler iyi bir amaca hizmet etmelidir . Hayallerinizi gerç ; ekleştirmek iç ; in yozlaşmayın , yalan sö ; ylemeyin veya kendinizi olduğunuzdan daha farklı biri gibi gö ; stermeye ç ; alışmayın .

Bu genellikle geri teper , ç ; ü ; nkü ; kimse aptal değildir . Aynı durumu pek ç ; ok durum iç ; in ö ; rneklendirebiliriz . Eşinize , ç ; ocuğunuza , dostlarınıza kısacası sizi seven herkese karşı dü ; rü ; st ve aç ; ık olun . Bu huzurlu olmanın tek altın kuralıdır ve en ö ; nemlisi kimsenin hakkını yemeyin . Haksızlık hissi insanın kendini en kö ; tü ; hissettiği hallerden biridir ve kişiliği zamanla zedeler . Vefasız olursanız , unutulursunuz . Ne veya kim olduğunuz hiç ; ö ; nemli değildir . Başkalarına zarar verecek şeyleri mü ; mkü ; n olduğu kadar yapmamaya ç ; alışın veya yaptıysanız da hatalarınızdan ders ç ; ıkarın

Zamanı doğru kullanın

Bu cü ; mle hemen her yerde ele alınıyor ç ; ü ; nkü ; insanın kendine ait kaliteli zaman geç ; irebilmesi , kendini mutlu hissettiği aktiviteler de yer alması altın kuralların başında geliyor . Tü ; rkiye ' de oluşturulan yanlış ç ; alışma saatleri , tü ; m hayatın işe adanmasını isteyen talepkar patronlar aslında kendi işlerine ne kadar zarar verdiklerinin hiç ; farkında değiller . İnsanların konsantrasyon sağlamak iç ; in belirli bir kapasiteleri vardır ve o kapasite siz ne yapsanız daha ü ; stü ; ne ç ; ıkamaz . Aslında 9 saat ç ; alışan bir eleman ile 12 saat ç ; alışan bir elemanın verimlilik aç ; ısından hiç ; bir farkları yoktur . Hatta 9 saat ç ; alışan ç ; ok daha verimli ve ü ; retkendir . Bu gerç ; ek , pek ç ; ok gelişmiş ü ; lkede ç ; ok iyi ö ; zü ; msenmiş olmasına rağmen maalesef ü ; lkemizde ısrarla reddedilmektedir . Bö ; yle bir iş hayatına sahipseniz yapacağınız ilk şey , vaktinizi ç ; ok iyi değerlendirmek iç ; in plan yapmaktır . Haftalık planlar yaptığınız zaman kendiniz iç ; in haftada en az beş-altı saat ayırın .

Sevmeyi bilin


Sevmek gelişmenin ve ö ; ğrenmenin tek yoludur . Burada bahsettiğimiz sevgi her şeye karşı duyulan sevgidir . Burada doğadan , hayvandan , insandan , gö ; kyü ; zü ; nden her şeyden bahsedebiliriz . Ama ö ; ncelikle kendimizden bahsetmeliyiz . Kendinizi sevin . Siz bu dü ; nyada teksiniz ve ö ; zelsiniz . Gö ; zü ; nü ; zü ; , kaşınızı , her şeyinizi sevin . Siz kendinizi sevdikç ; e başkalarının da sizi sevme kapasitesine inanamayacaksınız . Aynaya baktığınızda kendinize gü ; lü ; msemeyi ö ; ğrenin . Kendi ile barışık olan insanlar her zaman kazanmıştır ve kazanacaktır . Sevme kapasitenizi ne kadar genişletirseniz o kadar mutlu olursunuz . Aslında kurallar basit ve hep aynı noktaya geliyor ; kendimizi sevmeyi ve saymayı başarırsak mutlu olmanın ilk adımını atmış olacağız . Bunu başarmanız ve ipi gö ; ğü ; sleyebilmeniz dileğiyle&hellip ;

E Kolay

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile