Mutso’dan Muğla’yı Marka Yapacak Proje

Mutso’dan Muğla’yı Marka Yapacak Proje

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlayarak Muğla’nın ekonomisini yukarı taşıyacak ve Muğla’yı marka haline getirecek olan Karia Yürüyüş Yolu Projesi’ni tanıttı.

800 km’lik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkurunu oluşturan proje, dünyanın en güzel, doğal ve tarihi alanlarından geçen bir rotaya sahip olmasıyla ayrı bir değer oluşturuyor.
Muğla’nın turizm potansiyelini değerlendiren Başkan Karakuş: “Muğla’ya getirilmesi gereken hizmetlerde de ilimizin en büyük sorunlarından biri olan turizmin 12 aya yayılması ile ilgili projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden birisi geçtiğimiz yıl Şubat ayında hayata geçirdiğimiz Karia Yolu projemizdi. Kalkınma Ajansımızın da desteği ile hazırlamış olduğumuz bu proje sonunda 800 km’lik bir yürüyüş yolunu ilimize kazandırmış olduk. Karia yolu bu uzunluğu ile ülkemizdeki en uzun yürüyüş parkurunu oluşturuyor. Ayrıca, dünyanın en güzel doğal ve tarihi alanlarından geçen ve doğal güzelliklerin yanı sıra hem denizi hem de ormanı bir arada görebileceğimiz bir yürüyüş rotasına sahip. Bu özelliği ile açıldığı ilk yılda bile çok büyük bir ilgi gördü ve tüm ülkede olduğu gibi yurtdışından gelen turistlerin de artık yürümeye başladığı bir güzergah haline geldi” dedi.

“KARIA YOLU ULA’YA HAKETTİĞİ DEĞERİ KAZANDIRACAK”
MUTSO olarak bölgede yer alan her ilçenin kalkınması için gerekli sorumlulukları yerine getirdiklerini ve tüm ilçelerin turizmden hak ettikleri payı almaları için çalıştıklarını ifade eden Başkan Karakuş: “Muğla’nın sahile açılan en yakın beldesi olan Ula ilçemiz turizmden hak ettiği payı yeterince alamıyor. Akyaka, son yıllarda yapılan alternatif turizm çalışmalarıyla bölgenin gerek “Sakin Kent” olması gerekse ulaşımın kolay olması sebebi ile de önemli bir yere sahiptir. Karia Yolu’nun en önemli başlangıç noktalarından biri olan Akyaka Beldesi ve Ören’e kadar olan güzergahtaki köyler gerek yürüyüşçülerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar gerekse hediyelik eşya alabilecekleri yerler olarak bölgeye önemli bir katkı sağlamaktadır. Proje kapsamında ilerleyen yıllarda Karia Yolu’nda yürüyenlerin sayısının artmaya devam ederek il ekonomisine katkı sağlamasını öngörüyoruz” dedi.

TARİH’İN İÇİNDEN GEÇEN ROTA
Karia Yolu Muğla, Marmaris İçmelerden başlayıp, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi'nden Akyaka ve Milas'a uzanan güzergahında Kaunos, Knidos, Labranda, Herakleia Latmos, Alinda ve Stratonikeia gibi ünlü antik kentler bulunuyor. Rota üzerinde Prehistorik çağların duvar resimlerinden, klasik dönemin anıt mezarlarına, Helenistik dönem tapınaklarından, Roma dönemi agoralarına, Bizans dönemi manastırlarından, köylerin diğer bölgelerine görülmeyen ev mimarisine kadar değişken yapıları bir arada görmek mümkün.

KARIA YOLU ULUSLARARASI FUARLARDA YERİNİ ALIYOR
MUTSO, Turizm projesi olan Karia Yolunu tüm ülkede ve dünyaya tanıtmak için uluslararası ve ulusal fuarlarda yerini aldığını ifade eden MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, “Karia Yolu Ocak ayının ikinci haftası turizmde dünyanın en büyük 5 fuarından biri olan Utrecht Vakantiebeurs 2014 Hollanda Fuarı ve yine Ocak ayının son haftası TÜYAP’ta 18. kez kapılarını açan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda tanıtıldı. Önümüzdeki dönemde de Berlin ve İngiltere de düzenlenecek olan fuarlara katılım sağlanarak bu yolun bilinirliğinin artırılması için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile