'Müvekkilim Beraat Ettirilmeliydi'

Muğla'da 2010 yılında yaşanan öğrenci olaylarında üniversiteli Şerzan Kurt'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve 17 duruşma sonunda tahliyesine karar verilen polis memuru Gültekin Şahin'in avukatı Kemal Ertuğrul, müvekkilinin beraat ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Avukat Ertuğrul, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını kaydetti.

Müvekkilinin olayda suçlu olduğunu belirten delil bulunmadığını vurgulayan Ertuğrul, "Baştan beri bunun mücadelesini verdik. Hiçbir zaman hukukun dışına çıkmadık. Kararı benimsemiş değiliz ama tahliyeden dolayı sevinçliyiz.'' dedi.

Şerzan Kurt'un babası Ömer Kurt da söz konusu kararla haksızlığa uğradıklarını iddia etti. ''Bu sadece içimizi değil, toplumsal vicdanı da kanattı." diyen Baba Kurt, " Bu ülkede demek ki, gerçekten insan yerine konulmuyoruz. Ben bunu toplumun vicdanına ve Allah'a havale edeceğim. Mücadelemize devam edeceğiz.'' ifadesini kullandı.

OLAY

Muğla'da 2010 yılının Mayıs ayında bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla iki üniversiteli öğrenci grubu arasında çıkan kavgada, Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt, silahla yaralanmış ve olaydan bir hafta sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Kurt'un ölümüyle ilgili Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Gültekin Şahin, tutuklanmış hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kasıtla nitelikli adam öldürme' suçundan dava açılmıştı. Dava, güvenlik amacıyla Muğla yerine Eskişehir'e alınmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile