Müyesser Yıldız 16 aylık tutukluluk sürecini anlattı

Oda tv davasından önceki gün tahliye edilen gazeteci Müyesser Yıldız, canlı yayında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlarken cezaevinde geçen 16 ayı anlattı.

Oda Tv davası kapsamında 16 aydır cezaevinde bulunan gazeteci yazar Müyesser Yıldız, 'Bedenim içerdeydi ama aklım dışarıdaydı. ' dedi.

Cezaevi günlerini anlatan Müyesser Yıldız, 16 aylık tutukluluk sürecini şu sözlerle açıkladı:

Cezaevinde sadece okudum ve yazdım. Bol bol yürüdüm. 170 tane kitap okudum. Kitap çalışmalarım vardı onları yürütmeye çalıştım ' dedi. Koğuş arkadaşı olmadığını söyleyen Yıldız, 'Yalnız kaldım. Son 12 ay 18 gündür yalnızdım, tek başımaydım 21 kişilik koğuşta. Kendi kendime konuşmamak için kedi istedim ' dedi.

İÇERİDEKİLER SUÇSUZ
İçeride neden 16 ay kaldığımı bilmiyorum. Ve ben dün niye bırakıldığımı da bilmiyorum. Ya da ben bırakıldım diğer arkadaşlarım neden bırakılmadı anlamakta zorlanıyorum. Düne kadar bedenim içerdeydi aklım ruhum dışarıdaydı. Bugün itibariyle bedenim dışarıda ama aklım ruhum arkadaşlarda. O insanların da bir an önce bırakılması gerekiyor. Kimse hak etmedi çünkü böyle bir süreci

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra ağladığını söyleyen gazeteci Müyesser Yıldız, 'Üzüldüm, ben bırakıldım, Barışlar, Soner Bey, Hanefi Avcı, Yalçın Küçük neden bırakılmadı. Bu sorunun cevabını arıyorum ' dedi. Yıldız, 'Yeşili özledim, toprağı özledim, güneşin doğuşunu ve batışını özledim, yıldızları özledim. Bir hayvana dokunmayı özledim ' diye konuştu.

CEZAEVİNDE YEMEKLERİ ALMADIM

Duruşma günlerinin 3 ay aralıklarla yapılmasını eleştiren Yıldız, 'Adaletten umudumu kestiğimi göstermek için cezaevinde verilen yemekleri almadım. Cezaevinde verilen sağlık hizmetlerini almadım. İlk defa dün öğlen saatlerinde adliyede eşimin oğlumun getirdiği sıcak yemeği yedim. 100 günden sonra. İçerde yoğurt, bisküvi, meyveyi kendi paramla cezaevi kantininden aldım ' dedi. Bunun üzerine Cüneyt Özdemir, Yıldız'a programdan sonra yemek sözü verdi.

BİR KEDİM OLSUN DEDİM


Kedileri çok sevdiğini dile getiren Yıldız, 'Cezaevinde koğuş arkadaşım yok, hiç olmazsa bir kedi olsun dedim. Kamuoyu da çok ilgi gösterdi. Ancak rahatsızlık duyuldu. Yani bir yönetmelik değişikliğiydi aslında olabilirdi. Siyasi suçluyuz. Tarzımız duruşumuz belli. Bir ihtiyaç ki onu arzu etmişiz. 'Yönetmelik izin vermiyor kusura bakmayın ' denir. Ama 'Müyesser Hanım 'ın böyle bir talebi yok ' denildi. İnkar edilmeye çalışıldı. Verilmedi. Ama dışarı çıktığımda kedi geldi beni buldu ' ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile