Yöresel kıyafetler giyen ev hanımlarının odun ateşinde özenle pişirdiği 600 kişilik tarhana taze, taze müze ziyaretine gelen konuklara ikram edilirken, ziyaretçilerinin içi tarhana çorbasıyla ısındı. Tarhananın nasıl yapıldığını da gören ziyaretçiler henüz ateş üstünden yeni inmiş tarhanayı büyük bir beğeni ile içtiler.
" Biz bugün salçalı,biberli,naneli bir tarhana çorbası yaptık"
Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı, gerçekleştirilen etkinlikte, tarhana yapımını tarif ederek, şunları söyledi:
"Belediyemiz Yaşayan Şehir Müzesinde, geçtiğimiz haftalarda aşure ve salça yaparak, konuklarımıza ikram ettik. Bu hafta ise 3’üncü haftamız ve tarhana çorbası yapıyoruz müzemizin bahçesinde. Şu dönem Bilecik’te tarhana yapım zamanı. Evlerimizde genelde tarhana yapılıyor. Biz bugün salçalı,biberli,naneli bir tarhana çorbası yapıyoruz. Genelde evlerimizde sade tarhana çorbası yapılır. Salçayı ve naneyi sonradan ilave ederdik. Ama şu dönemde tarhanalar daha koyu salçalı,daha bol baharatlı yapılabiliyor. 600 kişilik tarhana yaptık bugün. Müzemizi ziyarete gelenlerimize ikram edeceğiz. Tarhanamızın içinde mevsiminde yetişmiş doğal domateslerimiz, biberlerimiz, nohudumuz, ev yoğurdumuz ve ekşi mayamızı katarak tarhanamızı daha önceden yapmıştık.Bugün de yağın üzerine salça kavurarak üzerine tarhanamızı ve suyumuzu,tuzumuzu ilave ederek tarhana çorbamızı yaptık."
Konuklar ise; gerçekleştirilen etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Müze Ziyaretlerinin İçi Tarhana Çorbası İle Isındı
Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde geçtiğimiz hafta ikramı yapılan salçalı ekmeğin ardından bu haftada Bilecik’in yöresel ürünlerinden olan tarhana yapılarak, müze ziyaretçilerine ikram edildi.