Müzeyyen Ögretmenin Duyarliligi Karaleylegin Hayatini Kurtardi

Müzeyyen Ögretmenin Duyarliligi Karaleylegin Hayatini Kurtardi

Ordu’nun Ünye ilçesinde, nesli koruma altinda olan ve yerlesim merkezlerinden uzakta nadir görülen karaleylek (ciconia nigra), tarih ögretmeni Müzeyyen Ustaoglu’nun duyarliligi sayesinde hayatta kalmayi basardi.

Ilçenin Dösemedibi Mahallesi’nde yasayan tarih ögretmeni Müzeyyen Ustaoglu, evinin yaninda bulunan dere kenarinda türünün ne oldugunu bilmedigi uçamayan bir kus gördü. Yaklasik 7 gün boyunca kusun besleme ve barinmasini saglayan Ustaoglu, daha sonra durumu yetkililere bildirdi. Yetkililerin gelmesiyle beraber yapilan ilk incelemelerde kusun karaleylek ve neslinin tükenmekte oldugu ögrenildi.

"Bitkin halde 7 gün beslemeye çalistim"

Kusu evinin bahçesine aldiktan sonra 7 gün boyunca beslemeye çalistigini söyleyen Müzeyyen Ustaoglu, "Evimizin findik bahçesinin önüne geldi. Daha sonra ben açtir diye yanina çesitli yiyecekler koydum. Uçmasini bekledim ancak uçmadi. Kanatlari uzun oldugu için açik alanda 7 gün boyunca bakmaya çalistim. Daha sonra yetkililere haber verdigimde nesli tükenme tehlikesiyle karsi karsiya kalan bir leylek oldugunu ögrendim. Yetkililerin gelmesiyle veteriner kontrolü yapilmasi sonrasi koruma altina alindi" dedi.

Dogada çok nadir bulunan karaleylek, tedavi, bakim ve rehabilitasyon süreci tamamlandiktan sonra tekrar dogal ortamina salinacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile