Müzik Enstrümanlari Müzesi'ne Özel Ödül

Müzik Enstrümanlari Müzesi'ne Özel Ödül

Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstürmanlari Müzesi, Tarihi Kentler Birligi Müze Özendirme Yarismasi’nda Jüri Özel Ödülü’ne deger görüldü.

Bursa’nin ilk Müzik Enstrümanlari Müzesi olma özelligi tasiyan Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstürmanlari Müzesi, ziyarete açildigi 2021 yili Agustos ayindan bu yana büyük ilgi görüyor. Bir çok kisinin ziyaret ettigi müze, Tarihi Kentler Birligi tarafindan da ödüle deger görüldü.

Kendi alaninda Türkiye’nin en etkileyici müzelerinden biri olan, Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstürmanlari Müzesi, yarismaya katilan 17 müze arasindan Tarihi Kentler Birligi tarafindan Müze Özendirme Yarismasi‘nda büyük ödül olan Jüri Özel Ödülü ile ödüllendirildi.

Tarihi Kentler Birligi’nden yapilan açiklamada müzenin, bütüncül bir yaklasimla olusturulan zengin koleksiyonu, güncel ve yenilikçi sergileme alanlari ile uluslararasi müzik kültürünü yerelde tanitan, gençlerle bulusturan egitim çalismalari sayesinde kültürel alanda farkindalik olusmasina katki sunmasi nedeniyle Jüri Özel Ödülüne deger bulundugu belirtildi. Türkiye’den ve dünyanin bir çok ülkesinden 300’e yakin enstrümanin yer aldigi Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlikol Müzik Enstürmanlari Müzesi’nde enstrümanlar , dünya üzerindeki dagilimina göre siniflandirilmis olarak sergileniyor. 13 adadan olusan müzikal bir cografya sunan müzede hikayenin merkezinde ise çok yönlü yapisi ve koleksiyonda yer alan enstrüman çesitliliginden dolayi Türkiye adasi yer aliyor. Her bölgenin özgün hazinelerinin dogru ve bilimsel aktarimi, egzotik izlenimlere dayanan kliselerin aksine, enstrümanlarin tanitildigi kisa açiklamalarla bilimsel bir temelde anlatiliyor. Çok kisinin ziyaret ettigi müzede, açildigi günden bu yana süreli sergiler, dinleti ve atölyeler, çalgi yapim etkinlikleri düzenleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile