Müzik Festivalinde Hünerlerini Sergileyecekler

Müzik Festivalinde Hünerlerini Sergileyecekler

Bu yil 3.’sü düzenlenen Düzce Görsel Sanatlar Lisesi Genç Yetenekler Müzik Festivali, amatör olarak bireysel müzik egitimi alan ögrencilerin akademik bir ortamda müzik performanslarini sergilemelerine imkan sagliyor.

Düzce disindan da yogun ilginin oldugu festivale bu yil rekor sayida basvuru oldu. 190 basvurunun kabul edildigi festivalde; piyano, keman, flüt, gitar ve benzeri çalgilarla bireysel performanslarin yaninda, üç orkestra ve iki koro konseri verilecek.

Festival hakkinda bilgiler veren Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Nazmi Bal, “Okulumuz; adinda da tasidigi sanati, Düzce’de daha yaygin hale getirebilmek için devamli yeni projeler üretiyor. Bölgede düzenlenen en büyük katilimli festivali basari ile organize ettik” ifadelerinde bulundu.

Bolu Abant Izzet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece’nin fikirleriyle festival hafta boyunca tüm sehre yaymak ve sanatta farkindaligi arttirmak hedeflendi. Bu dogrultuda Düzce Üniversitesi Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kazim Özkan Ertürk ve Müzik Bölümü Baskani Prof. Dr. Haluk Yücel ve Müzik Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Eda Nazlimoglu’nun akademik danismanligiyla festival hazirlandi. Okul Müdürü Nazmi Bal; hafta içi Kasim Aktas Ortaokulu, Yesil Düzce Özel Egitim Okulu, Ugur Okullari ve Hürriyet Ortaokulundaki ögrencileri ziyaret ederek onlara, Güzel Sanatlar Lisesinde egitim gören ögrencilerle festival çerçevesinde mini konserler vereceklerini açikladi.

Ziyaret edilen okullardaki ögrencilerin belki de ilk kez canli bir viyolonsel dinleyeceklerini, flüt ve piyanonun uyumunu ilk kez fark edeceklerini, bunlarin da ne kadar paha biçilemez deneyimler oldugunu dile getirdi. Okul Müdürü Nazmi Bal, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi olarak Düzce’de sanatin ve sanat egitiminin önemini her geçen gün daha da yukari tasiyacagini belirtti.

Festivalde Türkiye’nin çok degerli sanatçilari Düzce seyircisi ile bulusacak.

Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda 3 Mayis Cuma aksami düzenlenecek festivalin açilis konseri Keman Sanatçisi Cihat Askin ile baslayacak. Üç gün boyunca birbirinden degerli müzisyenlerin sahne alacagi festivalin kapanis konserinde Hande Dalkiliç sahne alacak.

Amatör olarak egitim alan gençler akademik ortamda sahne alacaklar. Festival, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda 3-4-5 Mayis tarihlerinde arasinda Düzcelilerle bulusacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile