Müzisyenler Ve Sanatçilar Federasyonu Gaziantep'te Toplandi

Müzisyenler Ve Sanatçilar Federasyonu Gaziantep'te Toplandi

Gaziantep’te Müzsan Müzisyenler ve Sanatçilar Federasyonu tarafindan 48 il baskani ve müzisyenlerin katilimiyla bilgilendirme toplantisi düzenlendi. Müzisyenler toplantida, sosyal güvence, vergiler ve kimlik bildirimleri hakkinda bilgilendirildi.

Müzisyenlerin sigorta haklarindan tam anlamiyla yararlanabilmesi ve vergi konusunda bilgilendirilmesi için Gaziantep Valiligi koordinesinde Müzsan Müzisyenler ve Sanatçilar Federasyonu tarafindan Sahinbey Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Toplantiya 48 il baskani ve çok sayida müzisyen katildi.

Toplantida Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi, Il Emniyet Müdürlügü ve Zabita Daire Baskanligi’ndan temsilciler de sunum yapti. Sunumlarin ardindan toplanti soru-cevapla sonlandi.

Müzisyen ve sanatçilarin haklarinin tam olarak anlasilmasi için bilgilendirme toplantisi düzenlediklerini ifade eden Müzsan Müzisyenler ve Sanatçilar Federasyonu Genel Baskani Ahmet Onurlu, "Federasyonumuzun genel merkezi Gaziantep’te 48 il baskanligimizla birlikte müzisyen ve sanatçi arkadaslarimizin haklari konusunda bilgilendirme yapmamiz gerekiyordu. Çünkü isletme sahipleri ve müzisyenlerimiz haklarini bilmiyorlar. Ilgili kanunu arastirdik ve Gaziantep Valimiz Davut Gül’e konuyu bildirdik ve Valimiz pandemi sürecinde oldugu gibi her zaman arkamizda durdu. Biz de 48 ilden federasyon baskanlarimizin katilimiyla Gaziantep’te görev yapan müzisyen ve sanatçi arkadaslarimizla birlikte bir bilgilendirme toplantisi yaptik. SGK, Vergi Dairesi, Il Emniyet Müdürlügü, Zabita Daire Baskanligi’mizdan temsilcilerle müzisyen ve sanatçi arkadaslarimiza haklari konusunda bilgilendirme yaptik” dedi.



"10 günden az çalisan müzisyen ve sanatçilar 30 günlük primlerini ödeyebilirler”

Sigorta konusunda müzisyen ve sanatçilarin sorun yasadiklarini ancak bu konuda Çalisma Bakanligiyla görüseceklerini söyleyen Onurlu, “Normal sartlarda kimlik bildirim kanununa müzisyen ve sanatçilarin da uymasi lazim. Müzisyen ve sanatçilar nerede çalisiyorsa isletme sahipleri kolluk kuvvetlerine bildirmesi gerekiyor. Nasil otellere gidildiginde kimligimiz kolluk kuvvetlerine bildiriliyorsa aynisi müzisyen ve sanatçilar için de çalistiklari yerler anlaminda bildirilmesi gerekiyor. Müzisyen ve sanatçi arkadaslarimizin çalisma saatleri çogu yerde 10 günden az oldugu için 6111 sayili kanunda ek-6 maddesi bulunuyor. Ek-6 maddesi müzisyen ve sanatçilari 10 günden az çalistiklari için kismi süreli sözlesme yaparak sigorta yapma haklarina sahipler ve 30 günlük primlerini yatirarak emekli olma haklarina sahipler” ifadelerini kullandi.

"Bilgilendirme toplantilarimiz ülke ekonomisine katki sunacak”

Bilgilendirme toplantisinin hem ülke hem de müzisyen ve sanatçilara katki sunacagini dile getiren Onurlu, “Bilgilendirme toplantimizin ülke ekonomimize çok büyük bir katki saglayacagini düsünüyorum. Her seyden önce müzisyen ve sanatçi arkadaslarimizin artik bir sosyal güvenceleri ve emekli olma haklari olacak. Bizden önceki nesillerde gerek sinemada gerekse sanatçi agabeylerimiz, üstatlarimiz bu konularda magduriyet yasadi. Sigortasiz, emekli olmadan perisan bir halde ahirete intikal ettiler. Biz ve bizden sonraki neslin de bu duruma düsmemesi için kollari sivadik ve devletimizle isbirligi yapacagiz. Bu toplantiyi ilk olarak Gaziantep’te baslattik ancak gerekiyorsa her ilimizde yapacagiz. Sanatin ve sanatçinin yaninda olan bir mülki idare amirimiz var. Gaziantep bu konuda çok sansli. Katkilarindan dolayi Gaziantep Valimiz Davut Gül’e tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile