MÜZSAN Organizasyonu Ile Baglama Ögrenen Depremzede Kursiyerlere Sertifika Verildi

MÜZSAN Organizasyonu Ile Baglama Ögrenen Depremzede Kursiyerlere Sertifika Verildi

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen proje kapsaminda Türkiye Müzisyenler ve Sanatçilar Federasyonu (MÜZSAN) organizasyonu ile baglama çalmayi ögrenen 250 depremzede ögrenci düzenlenen törenle sertifikalarini aldi.

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenen ‘baglama ve egitim bizden, ögrenmek sizden’ projesi kapsaminda Türkiye Müzisyenler ve Sanatçilar Federasyonu (MÜZSAN) organizasyonu ile depremden etkilenen 11 ildeki konteyner kentlerde yasayan gönüllü ögrencilere baglama kursu verildi.

Depremzede 250 ögrencinin baglama ögrenmesini saglayan projenin finali ve sertifika töreni yapildi. Gaziantep Sahinbey Kültür Merkezi’nde yapilan törene MÜZSAN Genel Baskani Ahmet Onurlu, Gaziantep Il Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz, deprem bölgesindeki illerden gelen ögrenciler, velileri ve hocalar katildi

Onurlu’dan Bakan Ersoy ve ekibine tesekkür

Törende konusma yapan MÜZSAN Genel Baskani Ahmet Onurlu, “Aylarca devam eden projemizin bugün sonuna geldik ve burada finali yapip kursa katilan kursiyerlerimize katilim belgelerini veriyoruz. Daha önce dagittigimiz baglamalari ile bu kursiyerlerimiz baglama çalmayi ögrendiler ve bugün de bu belgeyi almaya hak kazandilar. Bu projede bizlerden desteklerini esirgemeyen basta Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, bakan yardimcisi Nadir Alpaslan, Telif Haklari Genel Müdürü Erkin Yilmaz ve bakanlik çalisanlari ile bu projede üstün gayret gösteren hocalarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan baglama kursiyerlerine katilim belgeleri teslim edildi. Tören sonrasi MÜZSAN Genel Baskani Ahmet Onurlu ve depremzede kursiyerler ile birlikte Sanliurfa’nin Halfeti ilçesi ziyaret edildi. Ziyaret sirasinda Halfeti Kaymakami Zikrullah Erdogan ile de bir araya gelen heyet, daha sonrasinda tekne turuna katildi, sira gecesi esliginde doyasiya eglendi. Program, günün anisina hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile