Myanmar'da Cunta Yönetimi Agustosta Yapilmasi Planlanan Seçimleri Erteledi

Myanmar'da Cunta Yönetimi Agustosta Yapilmasi Planlanan Seçimleri Erteledi

Myanmar’da 2021’de askeri darbeyle yönetime el koyan cunta yönetimi, agustos ayinda yapilmasi planlanan seçimleri erteleyerek, ülkedeki OHAL’i 6 ay daha uzatti.

Myanmar’da 2021’de askeri darbeyle yönetime el koyan cunta lideri General Min Aung Hlaing, Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi (NDSC) ile yaptigi toplantida agustos ayinda yapilmasi planlanan seçimleri erteleyerek, ülkedeki OHAL’i 6 ay daha uzatma karari aldi. Myanmar devlet televizyonundan yayinlanan cunta açiklamasinda, "Özgür ve adil bir seçimin yapilabilmesi ve ayni zamanda korkusuzca oy kullanilabilmesi için gerekli güvenlik düzenlemelerine ihtiyaç duyulmakta olup, olaganüstü hal süresinin uzatilmasi gerekmektedir" denildi.

Ordu, Aung San Suu Kyi baskanligindaki hükümeti Myanmar’da 8 Kasim 2020 seçimlerinde hile yapildigi iddiasiyla 1 Subat 2021’de devirmis, Agustos 2023’e kadar seçim yapma sözü vermisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile