Böylece meslek yüksekokullarındaki başarılı öğrenciler hem ikinci bir bölümden mezun olabilecek, hem de yandal uygulamasıyla bölümün ihtiyaç duyabileceği özellikteki başka bir bölümün derslerini alarak sertifika alma imkanına kavuşacak. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yeni uygulama ile meslek yüksekokullarında yeni bir enerji oluşacağını belirterek, “Mesleki eğitim gören öğrencilerimiz yapılan düzenleme ile başka bir programda da eğitim görebilecek. Böylelikle 3+1 uygulamalı eğitim modeli ile yakaladığımız ilerlemeyi daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Sarıbıyık, halihazırda bir dönem tam zamanlı eğitim modelinin başarıyla uygulandığını hatırlatarak, “Üniversite ile iş dünyasını bir araya getirdiğimiz 3+1 iş yeri uygulaması projesinin iş dünyası, akademik hayat ve öğrenciler açısından büyük katkılar getirdiğini memnuniyetle görüyoruz. Tam zamanlı iş yeri uygulaması gerek Sakarya’da gerekse de Sakarya dışındaki birçok ilde nitelikli işgücü ihtiyaçlarını karşılamaya başlamıştır. Öğrencilerimiz eğitim dönemleri bitmeden iş teklifleri alabilmekte, aynı veya başka kuruluşlarca istihdam edilebilmekte. Sakarya Üniversitesi’nin bir dönem uygulamalı eğitim modelinin birçok devlet ve özel üniversite tarafından örnek alınması, uygulanmaya başlanması, Türkiye’deki eğitim ve iş dünyasında beklenilen niteliklere olumlu oranlarda yansıyacaktır” diye konuştu.
MYO'larda Çifte Diploma Dönemi Başladı
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) önlisans düzeyindeki programlar arasında çift anadal (ÇAP) ve yandal yapmaya olanak sağlayan yönerge senatoda kabul edilerek yürürlüğe girdi.