N Kolay Istanbul Maratonu Basin Toplantisi Gerçeklesti

N Kolay Istanbul Maratonu Basin Toplantisi Gerçeklesti

Iki kitayi birlestiren N Kolay Istanbul Maratonu’nun basin toplantisi gerçeklesti. Asya Kitasi’nda baslayarak Avrupa Kitasi’nda tamamlanacak olan ve maraton 7 Kasim 2021 tarihinde kosulacak.

Dünyanin en önemli organizasyonlarindan olan N Kolay Istanbul Maratonu’nun basin toplantisi yapildi. Istanbul’da gerçeklesen basin toplantisinda Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Aktif Bank Genel Müdürü Aysegül Adaca hazir bulundu.

Ekrem Imamoglu: “Bütün dünyanin gözü Istanbul’da olacak”

Basin toplantisinda konusan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Istanbul Maratonu’nu en çok merak eden kisilerin basinda geldigini ifade ederek, “Her yil maratonun tanitimi ne zaman, ne zaman toplanti yapacagiz diye çok merak ediyorum. Bu heyecani yürekten tasidigimi bilmenizi istiyorum. N Kolay Istanbul Maratonu çok kiymetli bir spor organizasyonu. Istanbul’un en önemli organizasyonlarindan birisi, manevi yönüyle birincisi. 43.’sü gerçeklesecek. Baslangicini yapan herkese minnet duyuyoruz. Karakterli bir sekilde baslatmislar ve biz de bu bayragi gelecege teslim etmek için isimize devam ediyoruz. Spor Istanbul bünyesinde yürütülen bu etkinlige çok hassas yaklastigimizi bilmenizi istiyorum. Bu organizasyonu da firsat bilerek, Olimpiyatlara Istanbul olarak ev sahipligi yapmak istedigimizi de tekrar etmek istiyorum. Bu maraton da önemli kilometre taslarindan birisi. Bu gibi etkinlikler size Olimpiyat sürecine dair baska bir olgunluk kazandiriyor. Istanbul Maratonu çok kimlikli bir yolculuk içinde. Elit kategoride yer aliyor. Dünyanin 35, Avrupa’nin 5 elit kategorisinden birisi durumunda. Dolayisiyla bütün dünya bu etkinligi ilgiyle takip ediyor. Maratonda 9 bir görevli arkadasimiz olacak. 1500 gönüllü bizlerle olacak. Ayni zamanda 60’a yakin kurum ve kurulus, Spor Istanbul’un koordinasyonunda görev yapacak. N Kolay Istanbul Maratonu, Istanbul gibi essiz bir organizasyon. Dünyada 2 kita arasinda kosulabilen baska bir maraton yok. Istanbul’da yasayan herkes, hayatinda 1 kez bile olsa, o köprüden yürüyerek ya da kosarak geçebilmeli. Olimpiyat ruhunun simgesi olan atletizm gibi sporlara olan ilgisizligi asmamiz gerekiyor. Genç nesli temel branslarla bulusturarak Olimpiyat ruhunu en güçlü sekilde asilamamiz gerekiyor. Tüm federasyonlara da bu manada çagrimi yapmak istiyorum. Istanbul olarak uluslararasi etkinliklere ev sahipligi yapmak istiyoruz. Istanbul’a degerli organizasyonlari kazandirma konusunda gönüllü ve kararliyiz. 4-6 Kasim tarihleri arasinda rahmetli Kadir Topbas’in adini tasiyan gösteri ve sanat merkezinde, Istanbul Spor ve Maraton Fuari gerçeklesecek. Bizi örnek almak isteyen uluslararasi maratonlarin organizatörlerini de burada agirlayacagiz. Maratonda yüzden fazla ülkeden 20 bin çipli kosucu yer alacak. Halk kosusunda da 20 bin vatandasimiz kosacak. Katilimcilar arasinda büyük basarilara imza atmis sporcularin bulunmasi da bu maratonun ne kadar özel bir yere geldigini ortaya koyuyor. Katilan bütün sporculara ve vatandaslarimiza basarilar diliyorum. 2036 yilinda olimpiyatlari burada gerçeklestirmek istiyoruz. 2036 yilinda bu maratonun da 58.’sini yapmis oluruz. Bu gerçeklesirse 2036 yilini spor yili olarak gerçeklestirmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Renay Onur: “Parkur rekoru bekliyoruz”

Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, yarisla ilgili verdigi bilgilerde pandemi nedeniyle 2020 yilinda olumsuz etkilendiklerini ancak bu sikintilari da valilik ve belediye sayesinde firsata çevirdiklerini aktararak, “Tüm dünya durmusken geçen sene hem yari maratonu hem de maratonu tamamladik. Boston Maratonu, 124 yillik tarihinde iptal edilirken biz maratonu hepinizin sayesinde tamamladik. Pandeminin etkisinin azalmasiyla onlarca etkinlige ev sahipligi yaptik. Bisiklet parkurlarimizla yarislarimizi yaptik, Haliç’te açik havada kürek çektik. Onlarca özel karnaval düzenledik. Gençlerimiz için de espor egitimleri yaptik. 43 yillik maraton tarihinde en fazla Türk ve en fazla yabanci sporcunun olacagini görüyoruz. Pandemi sebebiyle geçen yil yapamadigimiz halk kosusunu bu sene 20 bin kisiyle yapacagiz. Geçen yil baslattigimiz sanal maraton uygulamasina bu sene de devam edecegiz. 3000 kisilik sanal maratonumuzu 30-31 Ekim tarihlerinde gerçeklestirecegiz. Kosunun olmazsa olmazlari elit atletlerimiz. Bu sene yine parkur rekorunun kirilmasini bekliyoruz. 20 Türk, toplam 55 elit atletin yer almasini bekliyoruz” açiklamasinda bulundu.

Fatih Çintimar: “Atletizm ülkesi olmak için çalisiyoruz”

Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar da Istanbul Maratonu’nun her zamanki gibi ilklerin yarisi olacagina dikkat çekerek, “Pandemi döneminde dünyada birçok önemli yaris iptal edilirken, biz hiçbir organizasyonu iptal etmedik. Istanbul Maratonu’nun tüm Türkiye’deki en büyük yaris oldugunu söylesek yanlis olmaz. En çok katilimla düzenlenen organizasyon. Bu yil Istanbul Maratonu’na pandemi sonrasinda düzenlenen 2, 3 büyük yarisin kazananin bu yarista olmasi çok önemli. 8 yil önce bu maratonun toplantisina katildigimda 2 elit atletimiz vardi. 2 elit atletimizin oldugunu o dönem övünerek söylemistik. Simdi elit atlet sayimiz 23 oldu. Istanbul Maratonu’na sahip çikan bütün belediye baskanlarimiza, sponsorlarimiza tesekkür ediyorum Pandemi de dahi sponsorlarimiz bu isin içinde oldular. Biz Atletizm Federasyonu olarak Türkiye’nin atletizm ülkesi olmasi için çalisiyoruz. Bu yil degil belki ama önümüzdeki yillarda Istanbul Maratonu’nda 1, 2, 3 olacak sporcularimizi alkislayacagimizi düsünüyorum” dedi.

Basin toplantisinda bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu söyleyen Aktif Bank Genel Müdürü Aysegül Adaca, “43.’sü gerçeklesecek olan N Kolay Istanbul Maratonu’nda bir arada oldugumuz için mutluyuz. Dünyada iki kita arasinda kosulan tek maraton olma özelliginde olan ve Avrupa’nin elit kategorideki maratonu olan N Kolay Istanbul Maratonu, bizler için gurur vesilesi. Yaklasik 4 saat sürecek olan bu maraton için kosucular 400 saat hazirlaniyorlar” diye konustu.

Konusmalarin ardindan maratonda giyilecek olan 3 farkli renkteki tisörtün tanitimi yapildi. Tisörtler, sahneye dronelarla gelirken, görsel anlamda da farkli bir tanitim gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile