N11.Com CEO'su Yu-Shik Kim'den E-Ticaret Sektörüne Dair Açiklama Açiklamasi

'Türkiye nüfusunun büyük bir çogunlugunun gençlerden olusmasi oldukça önemli. Gençlerin teknolojiyi kullanmalari, etkilesime girmeyi sevmeleri ve deneyime açik olmalari sektör adina çok büyük avantaj'

n11.com Üst Yöneticisi (CEO) Yu-Shik Kim, Türkiye'nin e-ticaret konusunda hizlica motive olan bir ülke oldugunu belirterek, "Asya pazarlariyla Türkiye arasinda bir köprü kurulursa, e-ticaretin ülke ekonomisine katkisi daha da artacaktir." ifadelerini kullandi.

Sirket açiklamasina göre, Yu-Shik Kim, Istanbul’da gerçeklestirilen Worldef'in düzenledigi Dünya E-ticaret Forumu'nda "E-ticaret Rönesansi" konulu panelde konusmaci olarak yer aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kim, "2012 yilinda Türkiye'ye geldigimde, e-ticaretin genel perakendeye orani yüzde 2 dolaylarindaydi. Altyapinin iyi olmasi sebebiyle e-ticaretin çok yüksek potansiyele sahip oldugu görüsü vardi ve beklenti olumlu yöndeydi ancak e-ticaret penetrasyon orani hala düsüktü. Bugün geldigimiz noktada görüyoruz ki pandeminin de etkisiyle e-ticaret sektörü kayda deger bir büyüme kaydetti. Büyüme rakamlarina baktigimizda bunu etkileyen pek çok faktör görebiliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye e-ticaret konusunda hizlica motive olan bir ülke"

Ekosistemin gelistigini ve büyüdügünü aktaran Kim, sunlari kaydetti:

"Nüfus ve ortaya konan talebin ciddi önemi oldu. Altyapi, ödeme ve lojistik sistemlerin gelismesi de buna katki sagladi. Ekosistemi gelistirme azmiyle e-ticaretin gelecekte çok daha parlayacagini düsünüyorum. Dünyada e-ticaretle ilgili su an siki bir yaris sürüyor, özellikle Asya ülkeleri bu konuda çok önde. Hizli teslimat gibi yasam tarziyla ilgili iyilestirmeler e-ticaretin gelismesine katki sagliyor. E-ticarete hizmet veren diger sektörleri güçlendirip iyi bir kapasite sunabiliriz. Ayrica dogru yöntemlerle KOBI’lerin dijitallesmesine daha fazla yatirim yaparak tedarik ve talebi dogru karsilayabilirsek Türkiye'de e-ticareti çok daha hizlandirabiliriz."

Kim, Türkiye'nin en büyük güçlerinden birinin sahip oldugu nüfus oldugunu kaydederek, "Türkiye nüfusunun büyük bir çogunlugunun gençlerden olusmasi oldukça önemli. Gençlerin teknolojiyi kullanmalari, etkilesime girmeyi sevmeleri ve deneyime açik olmalari sektör adina çok büyük avantaj. Bu genç nüfus yeni pazarlara açilmak ve yeni hizmetler sunmak için oldukça çekici bir faktör. Eger Kore, Çin gibi Asya pazarlariyla Türkiye arasinda bir köprü kurulursa, e-ticaretin ülke ekonomisine katkisi daha da artacaktir. Türkiye e-ticaret konusunda hizlica motive olan bir ülke." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile