Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu İspanya’da

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu İspanya’da

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bir ekip, İspanya’nın güneydoğusunda bulunan Valencia eyaletine bağlı ve ülkenin ayakkabı başkenti olarak bilinen Elda-Elche-Alicante şehirlerine yaptı.


Avrupa Birliğinin desteklemiş olduğu "Avrupa Birliği'nde Ayakkabı Eğitim, Tasarım ve Üretim Sistemlerinin İncelenerek Türkiye’ye Adaptasyonu" adlı proje kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim programı Öğretim Elemanları, Zilan Grup ve Tasev temsilcilerinden oluşan ekip son ziyaretini İspanya’nın güneydoğusunda bulunan Valencia eyaletine bağlı ve ülkenin ayakkabı başkenti olarak bilinen Elda- Elche- Alicante şehirlerine yaptı.

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, “Ekibimiz, halen ülkenin ayakkabı üretiminin yüzde 65 ini sağlayan ve Panama Jack, Zara, Mustang, gibi ünlü markaları bünyesinde barındıran şehri ve bu markaların şehirlerdeki inovasyon çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu. 1971 yılında kurulmuş, bir teknoloji merkezi olan INESCOP, kapılarını ekip’e açmış ve ayakkabı ve yan sanayisi için yaptığı çalışmaları tanıttı. Ayrıca şehirde bulunan Ayakkabı Mesleki Eğitim Merkezi, Ayakkabı Müzesi, Valencia Ayakkabıcılar Birliği Merkezi (AVECAL), Ayakkabı ve Yan Sanayi Moda Fuarı da ziyaret edilerek, yapı, işleyiş ve sektör hakkında çok kapsamlı bilgi sahibi oldu” dedi.

Bağcı, İtalya’dan sonra özellikle üretimde, lider konumda bulunan İspanya’nın kendine özgü tasarımları ve üretim tekniklerini incelemiş olmanın Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programına çok faydalı olacağından emin olduğunu belirterek, ısrarla bu tür projelere destek vereceğini ve ayakkabıda kurumlar arası işbirliğini pekiştireceğinin altını çizdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile