Nadir Görülen Deri Hastalığıyla Dünyaya Gelen Bebek

Batman'da nadir görülen "harlequin ichthyosis" deri hastalığıyla dünyaya gelen 3 aylık Bünyamin Aslan'ın ailesi tedavi için yetkililerden yardım bekliyor.

Güneykent Mahallesi'nde yaşanan Aslan ailesi, doğduğu günden bu yana cildi sürekli sertleşen ve vücudunda yaralar oluşan 3 aylık bebeklerini yaşatmaya çalışıyor.
Baba Mehmet Aslan, AA muhabirine, ender görülen bir deri rahatsızlığıyla dünyaya gelen bebeklerini ilk gördüklerinde çok üzüldüklerini ancak zamanla bu durumuna alıştıklarını söyledi.

"Bebeğimize doktorlar 3 gün ömür biçmişti, 3 aydır yaşıyor. Allah'a şükür hayatta. Bebeğimizin bakımı oldukça masraflı. Onu yaşatmak için destek istiyoruz" diyen Aslan, bunu Allah'ın bir lütfu olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Hastalığın sürekli özel bakım gerektirdiğini kaydeden Aslan, şöyle dedi:
"Doktorlar Bünyamin'de deri olmadığını, bunun bir çeşit zar olduğunu söylediler. O da sürekli yanıyor. O yüzden de sürekli mikrop kapıyor. Bize buhar tedavisi ve özel kremler önerdiler. Derisinin yumuşaması için sürekli banyo yapması gerekiyor. Aynı zamanda enfeksiyon riskine karşı temiz bir ortamda yaşaması gerekiyor. Ancak hem evimizin ortamı uygun değil hem de maddi yönden sıkıntı yaşıyoruz. İnşaat işçisiyim ve ancak iş bulduğumda çalışabiliyorum."
Anne Elif Aslan ise bugüne kadar kimseden yardım istemeden yaşamlarını sürdürdüklerini anlatarak, ilk kez bu kadar çaresiz kaldıklarını dile getirdi.
Oğlu Bünyamin'in tedavisinin çok zor olduğunu ifade eden anne Aslan, "Ağzının içi yara olduğu için süt içiremiyoruz. Biberonla mama vererek karnını doyurmaya çalışıyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile