Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov Afyonkarahisar’da

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov Afyonkarahisar’da

Tatil için Afyonkarahisar’ı tercih eden Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov, kentin çok değerli ve şifalı termal kaynakları olduğunu kaydederek, “Afyonkarahisar’ın suları çok şifalı, 2 günden sonra onun neticelerini gördük” dedi.

Tatil için geldiği Afyonkarahisar’da bugün Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Vasif Talıbov, Afyonkarahisar’a hayran kaldığını söyledi.

Gezinden ilk önce Kurutuluş Savaşı’nda kullanılan silah, mühmmat, araç ve gereçlerin sergilendiği Zafer Müzesi’ni ziyaret eden Talıbov, buranın çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar’a ilk defa geldiğini söyleyen Talıbov, açıklamalarında şunları söyledi:
“Bu şehrin özelliklerini internet üzerinden öğrendik. Buraya daha önceden gelenlere ve Türkiye’nin Nahçivan Büyükelçiliği’nde görevli olanlara 'Orada istirahat yapsak nasıl olur' diye sorduk. Bize 'Çok güzel suları var, şehir güzeldir, havası kurudur, Nahçivan’a benzeyen havası var' dediler. Ve geldik buraya duyduklarımızdan daha güzel bir şehir gördük. Düzenli bir şehir gördük. Termal otellerde de hizmet çok yüksek bir düzeyde. Yani her bir misafirler çok iyi bir şekilde ilgileniyorlar. Suları çok şifalı biz artık 2 günden sonra bir onun neticelerini gördük. Burada olmaktan dolayı çok memnunuz. Ayrıca Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nada çok teşekkür ediyoruz. Bizleri ağırladığı için. Ayrıca dün kutlanan Zafer Bayramı’ndan dolayı Türkiye Cumhuriyetinin yöneticilerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve Türkiye halkının da bayramlarını tebrik ederim.”
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov, buradaki gezisini ardından sırasıyla Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi, Afyonkarahisar Mevlevihane Müzesini, tarihi konakları ve Afyonkarahisar Kent Ormanı’nı gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile