Nallihan'da Depremzedelerin Yaralari Sarilmaya Devam Ediyor

Nallihan'da Depremzedelerin Yaralari Sarilmaya Devam Ediyor

Ankara’nin Nallihan ilçesinde bulunan 200 konutluk lojmanlar, vatandaslar tarafindan kullanisli hale getirilerek depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Ankara’nin Nallihan ilçesinde bulunan Elektrik Üretim Anonim Sirketi (EÜAS) lojmanlari, depremden etkilenen vatandaslara kapilarini açti. 200 konutluk evler, Nallihan Belediyesi ve ilçe vatandaslari tarafindan kullanisli hale getirilerek depremzedelere sunuldu. Hazirlanan evlerde ise 95 aile misafir ediliyor. Depremzedelerin tüm ihtiyaçlari, Nallihan Belediyesi ve ilçede bulunan vatandaslar tarafindan karsilaniyor. Depremzedelere psikososyol destek veren Belediye ve Nallihan Kaymakamligina bagli ekipler de burada bulunuyor. Ayrica depremden etkilenen çocuklarin yaralarini sarmak için eglenceler düzenleniyor.

Depremzedelere gönüllü destek olan Nurgül Biner, "Depremin 2. günü yardim tirlari gelmeye basladi.

Depremzedeler için her sey tedarik edildi. Depremin 3. günü evleri temizledik. Depremzedeler için uygun ve yasanabilir hale getirdik. Erzaklarini temin ettik elimizden geldigi kadar. Burada gelen malzemeleri elimizden geldigi kadar ayirmaya çalisiyoruz. Kullanabilecekleri durumda olanlari ve kullanilmayacaklari durumlardaki esyalari ayiriyoruz. Kullanilmayacak durumdakiler geri dönüsümde kullaniliyor, hiçbir sekilde heba edilmiyor. Depremzedelere elimizden geldigi kadar tedarik etmeye çalisiyoruz. Kullanisli olanlari depremzedelere veriyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile