Nallıhan’da Köy Yangınları Korkuttu

Nallıhan’da Köy Yangınları Korkuttu

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde, ardı ardına köy yangınları yaşanmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta Atça köyünde meydana gelen yangın olayında 3 evin tamamen yanmasından sonra, bu kez de yine ilçeye bağlı Çive köyünde çıkan yangında 4 ev birden yandı.
Nallıhan Çive köyü halkı ikinci yangın olayı ile sarsıldı. İki yıl önce 4 evin birden yanmasıyla sonuçlanan yangının ardından, bu kez aynı köyde çıkan yangın yine 4 evi birden küle çevirdi. Akşam saatlerinde başlayan yangına Nallıhan Belediyesi, Nallıhan Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri ve civar ilçe belediyeleri itfaiye ekipleri müdahale etti.
Çıkış nedeni henüz belli olmayan ve akşam meydana gelen yangında Ramazan Özdemir, Erol Çetinkaya, Mehmet Boztepe ve Sedat Özdemir’e ait olduğu öğrenilen evler ile samanlıklar tamamen yanarken, Ramazan Özdemir ve Sedat Özdemir isimli vatandaşların eşyaları da yangında kurtarılamadı. Ramazan Özdemir’e ait olan ahşap bir evde başlayan ve çıkış nedeni henüz belli olmayan yangının kısa sürede büyümesi sonucunda yangın, bitişikteki Erol Çetinkaya, Sedat Özdemir ve Mehmet Boztepe’ye ait evlere sıçradı.
Köyden yangın ihbarını alan Nallıhan Belediyesi, Nallıhan Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri ve civar ilçe belediye itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine giderek yangın söndürme çalışmasına katıldı. Çive köyünün ilçe merkezi ve ilçelere uzak bir mesafede olması ekiplerin yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırdı. Yaklaşık 3-4 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınan yangında can kaybının yaşanmaması sevindirirken, 2009 yılında bu köyde meydana gelen yangında yine 4 ev birden yanmıştı.
Çive köyünde ardı ardına gelen yangın olaylarından dolayı üzüntü yaşanırken, Nallıhan Kaymakamı Dr. Ömer Toraman, beraberinde Nallıhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Olum ile birlikte Çive köyüne giderek incelemelerde bulundu. Yangın hakkında köy muhtarı ve yangına müdahale eden ekiplerden bilgi alan Kaymakam Dr. Ömer Toraman, evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, köyde daha önce yaşanan yangın olayında olduğu gibi bu yangında mağdur durumda olan vatandaşların yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Kaymakamlık olarak bütün imkanları seferber edeceklerini söyledi. Nallıhan Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yine Nallıhan’da başka bir yerde ormanda çıkan yangın az daha köye sıçrayacaktı. İlçede Karahisar Gölcük Köyü yakınında bulunan ormanlık arazide çıkan yangın, köye sıçramadan son anda önlendi.
Yangına ilk müdahaleyi yapan köylülerin, yangını Nallıhan Orman İşletme Müdürlüğü Alo 134 itfaiye ekiplerine bildirmesinin ardından, kısa sürede yangın yerine ulaşan ekipler, köylülerin de desteği ile yangının köye ve diğer ormanlık alanlara sıçramasını önledi. Yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile